Spring naar content

Gift voor dossier ‘Mentale Gezondheid’

Gift voor Mentale Gezondheid

Bijna 125 miljoen mensen in de Europese regio van de WHO - 13% van de bevolking - kampten al vóór de COVID-19-pandemie met mentale klachten. Niettemin heeft de pandemie de situatie verergerd doordat het aantal reeds veel voorkomende aandoeningen zoals depressie en angst met meer dan 25% is toegenomen.

Geestelijke gezondheidsproblemen worden steeds ernstiger en de behandeling ervan steeds duurder, of zij nu het gevolg zijn van verschillende factoren, zoals toenemende economische en sociale ongelijkheid, snelle maatschappelijke, politieke en milieuveranderingen of de COVID-19-pandemie. 

Holistische en patiëntgerichte benadering

Traditionele en alternatieve therapieën, zoals bijvoorbeeld mindfulness, homeopathie en yoga, kunnen integratieve geneeskunde een holistische en patiëntgerichte benadering van geestelijke gezondheidszorg bieden. Integrale geneeskunde biedt een veelbelovende aanpak van geestelijke gezondheidsproblemen, met name in gevallen waarin neurologische factoren geen rol spelen.  

De Vereniging Homeopathie wil met dit dossier meer bekendheid geven aan de rol die homeopathie bij mentale gezondheid kan spelen.  

Doelstellingen 

De doelen van onze projecten zijn: 

  • Geld ophalen om mee te doen aan relevant onderzoek. 
  • Bewustwording creëren voor de bijdrage die homeopathie kan leveren bij een bepaalde aandoeningen. 
  • Wetenschappelijke onderzoeken verzamelen die gebruikt kunnen worden in de gesprekken met zorgverzekeraars. 
  • Contacten leggen en kennis delen met patiëntenverenigingen en zorgverleners. 

Als Vereniging Homeopathie kunnen we het verschil maken, maar we hebben daarvoor wel je hulp nodig. Doe je mee? Je kunt je steentje bijdragen en ons steunen met een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse donatie. Je gehele bedrag wordt gebruikt voor de doelstellingen van het dossier Mentale gezondheid. Vermeld bij je donatie ‘Mentale Gezondheid’.  

Ook kun je steunen door lid te worden:

Lid worden

Door regels verdwijnt homeopathie uit de winkels. De Vereniging Homeopathie doet er alles aan om de homeopathie een volwaardige plek in het Nederlandse gezondheidsstelsel te geven.

Help jij mee? Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

Gift of donatie

Je kunt je gift overmaken op rekeningnummer NL 39 TRIO 0788863185 ten name van Vereniging Homeopathie in Amsterdam, onder vermelding van ‘gift’.

..................................................................................

ANBI

De Vereniging Homeopathie is een door de belastingdienst erkende algemeen nut beogende instelling (ANBI). Je giften aan de Vereniging Homeopathie zijn aftrekbaar bij je inkomstenbelasting, uiteraard wel binnen de daarvoor geldende regels.

 

..................................................................................

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.