Informatie over misselijkheid

Iedereen is wel eens misselijk. Misselijkheid en overgeven is bijna altijd een natuurlijke afstotingsreactie van het lichaam; het wil iets kwijt dat niet goed voor je is. Dat kan bedorven eten zijn (voedselvergiftiging), maar ook te veel alcohol of te veel of te vet eten. Ook nervositeit en spanning kunnen oorzaken zijn van misselijkheid. Andere oorzaken kunnen zijn ongesteldheid, griep, zwangerschap, migraine, een hersenschudding of een infectie. Sommige mensen worden misselijk door prikkelingen van het evenwichtsorgaan, zoals bij zeeziekte of wagenziekte. Er zijn ook medicijnen die misselijkheid kunnen veroorzaken, zoals chemotherapie bij kanker.

Tips

Frisse lucht geeft vaak verlichting als je misselijk bent. Maar de beste en snelste manier om van de misselijkheid af te komen, is om gewoon over te geven. Dit vindt niet iedereen even prettig maar het lucht wel op. Houd er wel rekening mee dat medicijnen of anticonceptiepil die je eerder hebt ingenomen, waarschijnlijk niet werken.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten:

 

Nux vomica
Nux vomica, braaknoot, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel dat wordt toegepast bij constipatie, misselijkheid en maagpijn, met name als gevolg van stress en een overbelast zenuwstelsel. Nux vomica wordt bereid uit de rijpe, gedroogde zaadjes van de Stryhnos Nux vomica boom.

Arsenicum album
Arsenicum album staat in de homeopathie bekend om zijn antivirale eigenschappen. Het wordt veelal toegepast bij misselijkheid die gepaard gaat met angst en onrust. Arsenicum album is een element dat een overgangsvorm is tussen een metaal en een niet-metaal.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.