Migraine is een veel voorkomende, hevige vorm van hoofdpijn die in aanvallen komt. De pijn zit meestal aan één of beide zijkanten van het hoofd en wordt erger bij inspanning. Fel licht en hard geluid zijn onverdraaglijk. Vaak gaat de hoofdpijn gepaard met misselijkheid en/of overgeven.

Migraine ontstaat doordat de samenwerking tussen de bloedvaten en zenuwbanen in de hersenen tijdelijk verstoord raakt. Ook aanleg speelt hierbij een rol. Migraine komt hoofdzakelijk bij vrouwen voor en heeft vaak een verband met de menstruatiecyclus.

Veel migrainepatiënten voelen een aanval van tevoren aankomen. Zij ervaren schitteringen, lichtflitsen of golvende beelden. Daarna komt een verschrikkelijke hoofdpijn opzetten, die een paar uur tot 3 dagen kan duren, maar meestal is de aanval binnen 1 dag over.

Tips

Het beste is om bij een aanval rust te nemen in een koele, donkere omgeving en zo veel mogelijk te slapen.

Dit is geen zelfzorgindicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.