Informatie over keelpijn

Keelpijn kan meerdere oorzaken hebben. In de meeste gevallen is een virus de oorzaak, zoals een verkoudheidsvirus, een griepvirus of de ziekte van Pfeiffer. Het virus veroorzaakt een ontsteking in het slijmvlies van neus en keel en gaat vaak gepaard met hoesten en verkoudheid.

Keelpijn kan ook ontstaan door een geïrriteerd slijmvlies als gevolg van roken, veel praten of schreeuwen, een allergische reactie of droge lucht.

Tips

Doorgaans gaan keelklachten binnen een week vanzelf weer over. Om de klachten te verlichten, kunt u op een dropje of een zuigtablet zuigen. Ook kamillethee werkt verzachtend.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Salvia officinalis
Salvia officinalis, salie, wordt in de homeopathie toegepast als ontstekingsremmer voor mond- en keelholte. In de homeopathische literatuur staat Salvia officinalis bekend vanwege zijn bacterie-, schimmel- en virusinfectieremmende eigenschappen. Salvia officinalis wordt bereid uit de gedroogde bladeren of bloeiende plant door stoomdestillatie.

Thymus vulgaris
Thymus vulgaris, echte tijm, staat in de homeopathie bekend om zijn slijmoplossende eigenschappen. Daarnaast heeft Thymus vulgaris antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Thymus vulgaris stimuleert de productie van witte bloedlichaampjes en versterkt zodoende het afweersysteem. In de homeopathische geneeskunde wordt het ook toegepast als ontsmetter bij infecties aan luchtwegen, urinewegen en de huid. Thymus vulgaris wordt bereid uit de bloeiende plant.

Belladonna
Belladonna, wolfskers, staat in de homeopathie bekend om haar krampopheffende eigenschappen op de luchtwegen. Belladonna wordt bereid uit de totale plant bij het begin van de bloei.

Echinacea purpurea
Echinacea purpurea, rode zonnehoed, wordt in de homeopathie toegepast ter verhoging van de lichaamsweerstand tegen bacteriële en virale infecties. Het bevordert de activiteit van de witte bloedlichaampjes en voorkomt dat infecties zich uitbreiden. Echinacea purpurea wordt bereid uit zowel de verse, bovengrondse delen van de bloeiende en kort voor de bloei staande Echinacea purpurea als uit de verse wortels.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.