Informatie over droge huid

De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Je huid beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals ziekteverwekkers, giftige stoffen en zonlicht. Daarnaast zorgt je huid ervoor dat je niet teveel vocht, eiwitten en mineralen verliest. Als de barrièrefunctie van je huid verminderd is, verlies je (teveel) vocht en kan je een droge huid krijgen.

De barrièrefunctie van je huid wordt voor een groot deel geregeld door het bovenste laagje van je huid: de hoornlaag. Deze laag bestaat uit afgestorven huidcellen en vetten. Wanneer je een tekort aan vetten hebt, kan je huid het vocht minder goed vasthouden. Veelal heeft men niet over het hele lichaam een droge huid, maar bijvoorbeeld alleen in je gezicht, handen, armen of benen.

Tips

  • Boen of scrub de huid niet te ruw en/of te vaak zodat de huid afschilfert.
  • Gebruik niet te vaak agressieve producten: ontharingsmiddelen, zepen, reinigingsmiddelen, harsen.
  • Baden of schoonmaken in heet water verergert de droogheid.
  • Stop met roken. Roken zorgt voor een droge huid.
  • Probeer te ontspannen. Stress heeft een negatieve invloed op de vochtbalans in je huid.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Calendula Officinalis
Calendula Officinalis, goudsbloem, wordt in de homeopathie vaak gebruikt als ontstekingsremmer, ter stimulering van de vorming van granulatieweefsel (wondheling) en ter vermindering van littekenvorming. Calendula Officinalis wordt bereid uit de verse bloeiende bovengrondse delen van de plant.

Urtica Urens
Urtica Urens, kleine brandnetel, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel bij huidaandoeningen en eczeem en heeft samentrekkende en bloedstelpende eigenschappen. Urtica Urens wordt bereid uit de verse, bovengrondse delen van de bloeiende plant.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.