Informatie over diarree

Diarree is een dunne, waterige vorm van ontlasting. Als je last hebt van diarree moet je vaak naar de wc. Diarree is een reactie van het lichaam op een prikkelende stof, een virus of een bacterie in de darm. Het lichaam probeert dit zo snel mogelijk eruit te werken, en neemt niet de tijd om vocht aan de ontlasting te ontrekken.
Diarree wordt vaak veroorzaakt door een virus, maar ook een bacterie kan diarree veroorzaken. Dan is er sprake van voedselvergiftiging. Ook stress of spanning kan er echter voor zorgen dat je diarree hebt, of dunnere ontlasting.

Uitdroging bij diarree: wanneer een arts raadplegen?
Bij aanhoudende diarree die niet binnen een paar dagen over is, moet u altijd een arts raadplegen. Bij ouderen, baby’s en kleine kinderen is het aan te raden om al eerder een arts te waarschuwen. Bij deze groepen is gevaar voor uitdroging groot. Signalen van uitdroging:

  • kleine kinderen hebben minder natte luiers
  • droge mond en ogen
  • sufheid
  • verminderde huidspanning (bij het opnemen van een stukje huid van de arm tussen duim en wijsvinger veert de huid niet direct terug)

Tips

Bij diarree verliest u veel vocht. Drink daarom veel, in het begin twee tot drie liter per dag, verdeeld in kleine porties over de dag en avond.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Informatie over de ingrediënten

Nux Vomica
Nux Vomica, braaknoot, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel dat wordt toegepast bij constipatie, misselijkheid en maagpijn, met name als gevolg van stress en een overbelast zenuwstelsel. Nux Vomica wordt bereid uit de rijpe, gedroogde zaadjes van de Stryhnos Nux Vomica boom.

Argentum Nitricum
Argentum Nitricum, zilvernitraat, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel bij scherpe oprispingen in de maag, maagpijn en gasvorming.

Arsenicum Album
Arsenicum Album wordt in de homeopathie veelal toegepast bij misselijkheid die gepaard gaat met angst en onrust. Arsenicum Album is een element dat een overgangsvorm is tussen een metaal en een niet-metaal.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.