Informatie over concentratie-
problemen

Een concentratieprobleem betekent dat je moeite hebt om je gedachten bij één onderwerp te houden. Vermoeidheid, stress, emoties die de aandacht afleiden (zoals verliefdheid of verdriet), zijn mogelijke oorzaken van concentratieproblemen. Meestal is dit echter van tijdelijke aard. Tevens wanneer u een dagje ouder wordt, kunnen concentratieproblemen ontstaan. Een geheugensteun kan dan uitkomst bieden.

Concentratieproblemen kunnen in sommige gevallen van meer blijvende aard zijn. Een verminderde hersenfunctie kan worden veroorzaakt door een verslechterde doorbloeding van het hersenweefsel. Bepaalde factoren maken die kans groter: overgewicht, stress, diabetes, roken.

Tips

  • Geef alles een vaste plaats, dit voorkomt zoeken naar sleutels, portemonnee en tas.
  • Leg een notitieblok of een agenda op een vaste plaats en noteer alles wat onthouden moet worden.
  • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en een juiste ademhaling; dit bevordert de opname van zuurstof en de doorbloeding van de hersenen.
  • Blijf onder de mensen, volg een cursus, spreek vaak af met anderen.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

​Ginkgo biloba
Ginkgo biloba, Japanse tempelboom, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel ter vermindering van de viscositeit (stroperigheid) van het bloed en verbetering van de microcirculatie (de bloedsomloop door de kleinste vaten in het lichaam). De verbeterde doorbloeding geeft een verhoogde zuurstof- en glucosetoevoer, vooral in de hersenen. Daarnaast staat Ginkgo biloba in de homeopathische geneeskunde bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Ginkgo bilabo wordt bereid uit de verse bladeren van de ginkgobomen.

Ignatia amara
Ignatia amara, ignatiusboon, geeft in homeopathische toepassing verlichting en troost bij emotionele en mentale klachten. Daarnaast staat het bekend om de rustgevende werking bij nerveuze en opgejaagde karakters, die vaak klachten hebben als stress, concentratieproblemen en slapeloosheid. Ignatia amara wordt bereid uit de rijpe bonen van de ignatiusboom.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.