AllergieInformatie over allergie

In Nederland heeft ongeveer 25% van de bevolking last van een allergie. Een allergie is een abnormale reactie van het immuunsysteem na contact met een bepaalde stof. Het immuunsysteem van ons lichaam tracht schadelijke stoffen en/of micro-organismen onschadelijk te maken. In sommige gevallen kan het immuunsysteem verkeerd reageren op onschuldige stoffen, zoals huisstofmijt, melkproducten, noten en/of stuifmeel.
Het immuunsysteem reageert overdreven als het met deze vreemde stoffen of organismen te maken krijgt, en behandelt ze alsof ze schadelijk zijn, zoals bij bacteriën. Het gevolg is een allergische reactie of een histaminereactie. Die reactie kan variëren van jeukende ogen en een loopneus tot ernstige huid- en andere klachten.

Veel voorkomende allergenen (stoffen waarop je allergisch kunt reageren) zijn bepaalde voedingsmiddelen, graspollen, sporen, geneesmiddelen en schoonmaakmiddelen. Ook stress kan allergische reacties geven.

Er zijn verschillende factoren van invloed op het ontwikkelen van een allergie. Van een aantal factoren zoals erfelijkheid, hygiëne en leefstijl is bekend dat ze in meer of mindere mate effect hebben op het ontstaan van een allergie. Toch is er vooral nog heel veel niet bekend over dit onderwerp.

Tips

Ben je gevoelig voor huisstofmijt, gras- of boompollen of huisdieren? Neem dan preventieve maatregelen. Vermijd zoveel mogelijk de stoffen die de allergische reactie veroorzaken.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Galphimia Glauca
Galphimia Glauca, goudkorrel, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel ter voorkoming van hooikoorts en ter verzachting van allergische aandoeningen van neus en luchtwegen. Galphimia Glauca wordt bereid van de gedroogde bladeren en bloeiwijzen.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.