Spring naar content

‘Ik heb jarenlang alle ballen in de lucht gehouden’

‘Ik heb jarenlang alle ballen in de lucht gehouden’

Vrouwelijke imker met honingraatDaniëlle is 42 jaar en woont in Vleuten met haar twee zoons. Vanaf eind maart 2017 belandt ze met burn-out klachten thuis. Bij toeval komt ze terecht bij klassiek homeopaat Marianne Smit.

Tekst: Manon Bruins

Daniëlle: ‘Hoe ik bij de homeopaat terecht ben gekomen? Dat was toevallig. In Utrecht draaide de film Down to Earth over een gezin dat op reis gaat en start aan een spirituele zoektocht langs inheemse wijzen. Tijdens de introductie van de film werd ook een workshop aangekondigd, dat leek me wel wat. Tijdens die workshop heb ik Marianne ontmoet. Ik was toen door zware burn-outklachten thuis komen te zitten.

Er speelden een aantal dingen, zowel zakelijk als privé. Ik had de zorg voor mijn twee jongens, nu elf en negen. Daarnaast was er veel onrust over school bij de jongste. Hij zat niet op de goede plek en is twee keer van school gewisseld binnen een jaar. Ik was veel bezig met dat oppakken en regelen. Mijn werk als coördinator interne & externe communicatie bij de overheid deed ik zo goed mogelijk tussen alle taken door. Ik was van 05:30 uur tot 21:30 uur op de been en aan het regelen. Ik kon ook geen grenzen stellen. Mijn werk ging thuis en in mijn hoofd 24 uur per dag door. Dat moest niet, maar ik nam toch nog ‘s avonds laat mailtjes door. De druppel die de emmer deed overlopen, was toen mijn afdeling in een crisis terechtkwam. Er was zoveel gedoe en onrust. Veel collega’s gingen weg. Eerder gaf mijn werk me energie, en nu werd ook dat ineens heel instabiel. Ik barstte spontaan om niks in huilen uit toen ik op een dag op kantoor kwam.’

Bij de homeopaat

‘We kwamen in gesprek. Toen vertelde Marianne dat ze als homeopaat werkte en dat ze mij met mijn klachten zou kunnen helpen. Ik sliep slecht en had last van spanningen. Ik was zo moe, ik kon letterlijk mijn bed niet meer uitkomen. Ik voelde me ook somber, het was geen doen meer. Zonde, want er zijn zoveel leuke dingen! Na het eerste consult heeft ze me verdrietkorrels gegeven. Ik kreeg flinke huilbuien daarna. Dat luchtte enorm op! Maar dat was vooral emotioneel een opluchting; mijn lichaam bleef maar moe. Na drie weken was ik weer bij haar. Zij gaf aan dat ze voor mijn vermoeidheid aan de slag wilde gaan met mijn bijnieren. Die draaiden blijkbaar overuren bij mij, dan kun je zo moe worden dat het lichaam het opgeeft. Toen kreeg ik nieuwe korrels. Met een paar weken voelde ik me rustiger en fitter. Daarnaast had ik ook in mijn planning dingen aangepast: ik nam meer beweging, lette beter op mijn voeding en ging meer naar buiten. Mijn energie kwam langzaam maar zeker weer terug met de bijnierkorrels, en ook mentaal ging ik anders in het leven staan.

Ik heb in totaal drie consulten gehad. Tegenwoordig heb ik een veel relaxter tempo – ik ben me veel bewuster van mijn lichaam en ik luister er ook veel beter naar. Morgen kunnen de boodschappen ook nog wel gedaan worden. Ik ben in oktober 2017 weer begonnen met werken, maar ook met loopbaancoaching. Ik wil graag werk doen waar ik blij van word. Ik vermoed dat ik iets heel anders ga doen, met lieve mensen om me heen. Ik wil uit het gerace van de maatschappij. Het lijkt misschien interessant om te zeggen dat je druk bent, maar het slaat nergens op. De homeopathie heeft mij zo goed geholpen en dat had ik van tevoren totaal niet bedacht. Marianne kwam gewoon op mijn pad.’

Uitgeputte bijnieren

Klassiek homeopaat Marianne Smit heeft haar praktijk in Utrecht. Marianne: ‘Het was een relatief kort traject met Daniëlle. Meestal hebben mensen met een burn-out meer consulten nodig. Het eerste consult was op 15 juni 2017. Daniëlle gaf aan dat ze burn-out was. Ze zou weer moeten starten met vier uur in de week werken, maar ze had het gevoel dat helemaal niet te kunnen. Ze was verdrietig, bibberig en had geen eetlust. Ze voelde zich onbegrepen. Ze was toen vooral emotioneel van slag, daarnaast was ze lichamelijk heel moe. Ze zei: ‘Als kind ben ik gestopt met huilen, huilen ging me slecht af.’ Ik vroeg haar waar ze energie van kreeg. Als eerste noemde ze: nieuwe dingen doen. Dat verwacht je niet bij iemand met een burn-out. Er zit een enorme veerkracht in haar. Daniëlle is helemaal gek van bijen, ze heeft een imkerworkshop gedaan en gaat in februari de hele cursus volgen. Daar heeft ze mooie plannen mee. Ook maakt ze prachtige schilderijen. Ik was benieuwd naar wat haar op het werk wél energie had gegeven. Toen vertelde ze over iets dat ze buiten haar officiële taak om had georganiseerd. Een soort verkleedspel voor haar collega’s waardoor die elkaar beter leerden kennen. Als vanzelf hielp iedereen mee met dit gekke idee. Het was mij toen wel duidelijk waar haar talent lag. Er zat zoveel kracht bij haar. Daar ben ik op voort gaan bouwen, om die kracht te stimuleren.

Huilbuien

Het eerste voorschrift was Natrium phosphorium. De Natrium past bij het verdriet dat er niet uit kon, en de phosphor bij haar enthousiasme. Haar reactie op dit middel waren een paar enorme huilbuien. Daarna ging het emotioneel veel beter. Toen ze 6 juli terugkwam, bleef haar lichamelijke vermoeidheid over. Gedurende de zomermaanden heeft ze wekelijks homeopathische korrels ACTH (Corticotropine of adrenocorticotroop hormoon) gehad ter stimulering van de bijnieren. Ik zag haar in augustus weer. Toen was de vermoeidheid een stuk beter en ging het consult vooral over wat ze in de toekomst zou willen. Mijn analyse was dat het op die werkplek niet goed zou komen. Waar Daniëlle enthousiast over wordt, dat gaat ze daar niet vinden. Ze had ideeën genoeg. Haar talent is dat ze kan aanvoelen wat er nodig is, en dat zodanig kan organiseren dat mensen het leuk vinden om mee te doen. Dat is bijzonder, wat ze daar doet.

Op 2 oktober 2017 hebben we het traject afgerond. Ik heb haar doorverwezen naar een loopbaancoach. Ik verwacht dat die Daniëlle kan helpen om meer zicht te krijgen op haar talenten en op wat ze wil gaan doen in de toekomst. Haar wensdroom? Een eigen bedrijf en daarin samenwerken met andere vrouwen, geïnspireerd op het boek De Bijenkoningin. Prachtig!

NB DE NAAM ‘DANIËLLE’ IS EEN PSEUDONIEM.

 

www.homeopathievoorjou.nl

Uit: Homeopathie Magazine februari 2018

……………………………………………………………………………………………….

Homeopathische middelen worden gekozen op basis van een totaalbeeld van de klachten. Dit artikel is niet geschikt als zelfhulp. Raadpleeg een homeopaat om een passend homeopathisch middel te vinden.

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.