Spring naar content

Ervaringsverhalen

Ervaringsverhalen

Ervaringsverhalen met homeopathieHomeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het zelfherstellend vermogen van het lichaam prikkelt en activeert. Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de mens als geheel centraal staat. Als lichaam en geest niet in evenwicht zijn, kan een mens kwalen krijgen of ziek worden.

Een homeopathische behandeling pakt zowel lichamelijke als geestelijke klachten aan. Zo kan het zijn dat je je na een homeopathische behandeling van een lichamelijke klacht, ook geestelijk beter in je vel voelt.

Hieronder lees je een aantal mooie ervaringsverhalen.

‘Het voelde alsof mijn lichaam me in de steek liet’

Chantal kreeg in haar eerste zwangerschap al snel last van ernstige bekkeninstabiliteit. Tijdens haar tweede zwangerschap kwam deze nog heviger terug. Dankzij Klassiek homeopaat Evelien Beldman-Nijland verminderden haar klachten aanzienlijk.

Bekkeninstabiliteit
Lees verder

‘Bij toeval vond ik wat ik niet zocht!’

Sophia kwam met tinnitusklachten (oorsuizen) bij haar homeopaat. Het homeopathisch middel dat ze kreeg heeft van alles in gang gezet en hielp haar ook bij haar angsten.

Beter met homeopathie
Lees verder

‘De astma die ik mijn hele leven had is gewoon weg’

Pieter had sinds zijn tweede last van astmatische bronchitis, dat in zijn pubertijd afnam tot astma. Hij gebruikte allerlei reguliere medicatie hiervoor. Totdat hij bij toeval bij arts voor homeopathie Jeroen van Berckel Smit terechtkwam.

De astma die ik had, is gewoon weg!
Lees verder

Trauma’s werken door in je lichaam

Sanne is dochter van ouders van tweede generatie Indische kampslachtoffers. Het gezin waarin Sanne opgroeit voelt onveilig. Ze krijgt veel fysieke problemen. Pas als Sanne door een auto-ongeluk letterlijk en figuurlijk tot stilstand komt, ontstaat er ruimte om te verwerken. Klassiek homeopaat Anja Overbeeke hielp haar bij dat proces.

Trauma's werken door in je lichaam
Lees verder

Huilen met je darmen

Karin is een tenger, mager meisje van 5 jaar oud. Ze heeft vaak last van pijn in haar buik, heeft daardoor weinig eetlust en is een trage eter. Haar moeder vertelt dat ze regelmatig diarree heeft.

Lees verder

‘Ik kom uit de duisternis’

Kristina keek binnen twee jaar tot drie keer toe de dood in de ogen. Met homeopathie is zij steeds meer zichzelf geworden. Zij en haar behandelaar Evelien Simon vertellen over dit proces.

Vrouw bij zonsondergang
Lees verder

Goodbye hooikoorts

Janine had last van hooikoorts, voedselallergieën en jeukende benen na het douchen. Nadat ze had gezien welke positieve effecten de homeopathische behandeling op de gezondheid van haar dochter had, maakte ze ook voor zichzelf een afspraak bij klassiek homeopaat Corstiaan de Vries.

Goodbye Hooikoorts
Lees verder

Verhaal uit de praktijk: faalangst

Faalangst kan vele oorzaken hebben. Ofschoon het deels erfelijk bepaald kan zijn, is er meestal toch meer aan de hand.

Faalangst bij kinderen
Lees verder

Verhaal uit de praktijk: Nachtangst

Samen met haar moeder komt een meisje van drie jaar oud op consult. Ze heeft nachtangsten, al heel lang. Gelukkig brengt het homeopathische middel Stramonium ontspanning.

meisje met nachtangst
Lees verder

Ledum tegen muggenbulten

Minke Greve: ‘Sinds mijn tienerjaren ben ik allergisch voor muggensteken. Dat werd steeds heftiger. Tot ik van mijn homeopathische arts Ledum palustre kreeg voorgeschreven.’

Homeopathie bij muggenallergie
Lees verder

‘Homeopathie heeft bij dieren een enorme meerwaarde’

Daphne is schaapherder van schaapskudde Elspeter Heide. Homeopaat voor mens en dier Mascha Jansen ondersteunt regelmatig met homeopathie tijdens de lammerperiode en behandelde dwergteckel Dirkje voor haar angsten en buikklachten.

Homeopathie bij dieren
Lees verder

‘Alsof ik mijn leven in een spiegel zag’

Jacqueline kreeg plots allerlei gewrichtsklachten. Uit bloedonderzoek kwam een indicatie voor het syndroom van Sjögren. Dit is een auto-immuunziekte waarbij onder andere de klieren chronisch ontstoken raken. Een vriend raadde haar homeopaat Ien Brethouwer aan.

Klassiek homeopaat Ien Brethouwer
Lees verder

‘Maansteen was voor mij levensreddend’

Mieke heeft al jarenlang klachten waarvan de oorzaak niet duidelijk wordt. Het gaat steeds slechter en ze voorziet ze haar eigen dood. Een afspraak bij homeopaat Wiet van Helmond blijkt de fatale afloop te kunnen afwenden.

Klassiek homeopaat homeopaat Wiet van Helmond
Lees verder

‘Luisteren naar je lichaam’

Suzanne was, zegt ze zelf, heel sceptisch over homeopathie. Ze had dertien jaar chronische diarree. Na allerlei onderzoeken was de conclusie: ‘leert u er maar mee leven’. Bovendien werd het syndroom Guillain-Barré bij haar geconstateerd. Ze maakte een afspraak bij homeopaat Nicole Kramer.

Klassiek homeopaat Nicole Kramer
Lees verder

Een hele opluchting: homeopathie bij kinderen met luchtwegklachten

Een van de dankbaarste patiëntjes die in de homeopathische praktijk komen zijn de kinderen met klachten van de bovenste luchtwegen. Vaak worden deze klachten veroorzaakt door een virus. Gelukkig kan homeopathie met verminderde weerstand heel goed uit de voeten.

Homeopathie bij kinderen met luchtwegklachten
Lees verder

Grip op je lijf met homeopathie

Mireille en Max runnen samen een sportschool. De sportschool opende in 2009, vlak voor de recessie. Kort daarop werd de vader van Mireille ernstig ziek en overleed. De stress en de zorgen die dit met zich meebracht waren fors. Mireille en Max maakten een afspraak bij homeopaat Evelien Simon.

Grip op je lijf
Lees verder

Geen amputatie door homeopathie

25 jaar geleden werd Anton getroffen door een Sudeckse atrofie in de onderarm en vooral de hand. De vaatchirurg had slechts één oplossing: amputatie. Gelukkig stak Jannie Verheij, nu arts en homeopaat in ruste, hier een stokje voor.

Geen amputatie door homeopathie
Lees verder

ADHD behandelen met homeopathie

Het is een jaar geleden dat moeder Sandra en zoon Jelle voor het eerst een homeopaat bezoeken. Zes consulten verder is Jelle van een terneergeslagen, schuwe jongen met ADHD, onderhevig aan stemmingswisselingen, veranderd in een vrolijk, optimistisch kind vol zelfvertrouwen.

ADHD behandelen met homeopathie
Lees verder

Zwanger dankzij homeopathie

Na vijftien jaar de pil geslikt te hebben, vond Sanne dat ze wel genoeg hormonen binnen had gekregen. Ze stopte, maar haar menstruatie kwam niet op gang. Niet lang na een homeopathische behandeling werd ze zwanger.

Zwanger dankzij homeopathie
Lees verder

‘Simon is boven zichzelf uitgestegen’

Simon (9) had last van pijn in zijn buik. Hij was heel bezorgd en angstig vanwege diverse familie-omstandigheden en moest ’s nachts regelmatig huilen. Een homeopathische behandeling bracht veel verlichting.

Scholier met stress en buikpijn
Lees verder

‘Er gebeurt zoveel, met één simpel middel’

Marieke, 30 jaar, ging maar door toen haar moeder vier jaar geleden ziek werd en vervolgens overleed. Ze koos voor homeopathie om haar stress, krentenbaard, menstruatieklachten en migraine aan te pakken.

Beter in je vel met homeopathie
Lees verder

Borstkanker, een andere weg naar genezing

In 2007 werd bij yogadocente Hilde (58) borstkanker vastgesteld. Na de noodzakelijke operatie koos ze voor niet-toxische tumortherapie, yoga en meditatie, en niet voor chemotherapie, bestraling en het gebruik van zware medicatie.

Borstkanker, een andere weg naar genezing
Lees verder

‘Dat zo’n klein flesje zoveel impact heeft!’

Willemijn (59) kreeg vier jaar geleden na een periode met veel klachten de diagnose reumatoïde artritis en slapende systemische sclerodermie. Ze maakte een afspraak bij homeopaat Nicolle Leijen.

Homeopathie bracht verlichting bij reumatische klachten
Lees verder

‘Ik ben blij dat de pijn zoveel minder is’

Jolanda (56) kreeg in 1999 een auto-ongeluk met een whiplash tot gevolg. De revalidatie was lang en pijnvrij werd ze nooit. Toen ze het gevoel kreeg niet verder te komen met huisarts en specialisten, maakte ze een afspraak met klassiek homeopaat Helen Hensing.

Minder pijnklachten met homeopathie
Lees verder

‘Paarden hebben me veel geleerd over mijzelf’

Martine du Floo (61) heeft een bewogen werkleven gehad. Met dank aan arts voor homeopathie Michel de Sonnaville werd ze diverse klachten als angst, hoofdpijn en rusteloosheid de baas en leerde ze om zichzelf en haar passie te vinden.

Lees verder

‘Ik heb de regie terug over mijzelf’

Sabine zat een paar keer tegen overspannenheid aan, zat in een destructieve relatie en kampte met veel klachten na een zware bevalling. Met homeopathie verdwenen haar klachten en vond ze de regie over zichzelf weer terug.

Lees verder

‘Ik heb jarenlang alle ballen in de lucht gehouden’

Daniëlle is 42 jaar en woont in Vleuten met haar twee zoons. Vanaf eind maart 2017 belandt ze met burn-out klachten thuis. Bij toeval komt ze terecht bij klassiek homeopaat Marianne Smit.

Vrouwelijke imker met honingraat
Lees verder

‘De kwaliteit van mijn leven is gered’

Konrad kreeg in 2001 last van tinnitus (oorsuizen). Toen de kno-arts geen oplossing had, belandde hij bij een homeopaat. Inmiddels geeft hij weer trainingen en heeft hij ’s avonds energie over.

Lees verder

‘Voor het eerst voelden we ons begrepen!’

Ouders kunnen echt tobben met een huilbaby. Ze krijgen allerlei adviezen, maar op een gegeven moment zijn ouders en kind zo moe dat niets meer lijkt te werken. Dan kan een bezoek aan de homeopaat een groot verschil maken.

Lees verder

Weg met die slaapapneu!

Jonatan heeft doorlopend last van voorhoofdsholteontstekingen. Een operatie aan neus en bijholte mislukt. De KNO-arts stelt vast dat er sprake is van zware slaapapneu. Na een half jaar met een slaapapneu-masker te hebben geworsteld bezoekt hij homeopaat Dorotee Fleuren. Dankzij haar behandeling heeft Jonatan het masker inmiddels niet meer nodig.

Weg met die slaapapneu
Lees verder

Pulsatilla bij postpartum depressie

De komst van een kindje kan een relatie flink onder druk zetten, en het vraagt met name van vrouwen veel energie om een nieuwe balans te vinden. Ook Leonie, 28 jaar, loopt tegen haar grenzen aan en bleek een postpartum depressie te hebben. Homeopathie bracht uitkomst.

Lees verder

De keerzijde van gedrevenheid

Als zelfstandig ondernemer kan Julia (37) haar gedrevenheid prima kwijt in haar werk. Ze heeft van haar passie haar werk weten te maken. Maar het werk gaat altijd door en er is geen collega of baas die je afremt. Soms ren je dan jezelf voorbij. Dat overkwam ook Julia.

Hardlopende vrouw
Lees verder

Artrose een halt toeroepen

Madelon is bijna 62 jaar als ze voor het eerst bij klassiek homeopaat Ben Bongers komt. Ze lijdt veel pijn aan haar gewrichten door artrose, osteoporose en scoliose. Nu gaat het boven verwachting goed. Ze maakt weer fietstochten van veertig kilometer.

Lees verder

Frederique (5) weer vrolijk zonder eczeem

Frederique, nu vijf jaar, kreeg als baby eczeem. De dermatoloog kon de opvlammingen verminderen met hormoonzalven en antibioticakuren, maar het eczeem niet genezen.
Een kinderarts stelde voor: waarom niet naar een homeopaat? Haar moeder en klassiek homeopaat Nathalie van der Stelt vertellen over de behandeling van Frederique.

Lees verder

‘Ik heb de oncoloog al twee jaar niet meer gezien’

Kasper (63 jaar) had chronisch lymfatische leukemie (CLL), een tumor in de blaas en er was de dreiging van prostaatkanker. Hij maakte een afspraak bij klassiek homeopaat Ewald Stöteler. Inmiddels voelt hij zich heel goed en heeft hij al jaren geen reguliere medicatie meer nodig.

Lees verder

Homeopathie helpt je de lucht in!

Yolande had ernstige darmklachten en ging hiervoor in behandeling bij klassiek homeopaat André Ernst. En passant pakte hij ook haar vliegangst aan.

Vliegangst
Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.