Zwanger dankzij homeopathie

Zwanger dankzij homeopathieNa vijftien jaar de pil geslikt te hebben, vond Sanne dat ze wel genoeg hormonen binnen had gekregen. Ze stopte, maar haar menstruatie kwam niet op gang. Niet lang na een behandeling door arts voor homeopathie Sonja Obbink van het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht werd ze zwanger.

Tekst: Lilian Peters

Sanne is 27 jaar en dertien weken zwanger van haar eerste kindje. In november 2010 besloot ze met de pil te stoppen nadat ze die jarenlang had geslikt, vanaf haar vijftiende. De reden: ze wilde niet langer hormonen innemen. Van een kinderwens was op dat moment nog niet zozeer sprake. Sanne: ‘Ik vond het spannend om met de pil te stoppen. Vroeger heb ik acne gehad en ik was bang dat het terug zou komen. Maar in de loop van de tijd had ik een andere visie gekregen op het altijd maar slikken van de pil. Ik wilde er niet langer mee doorgaan.’

Nadat Sanne gestopt was, gingen er negen maanden voorbij zonder dat ze ongesteld werd. Daarna menstrueerde ze één keer. Ze werd doorverwezen naar een gynaecoloog die constateerde dat er bij haar geen eisprong plaatsvond. Ook haar partner werd onderzocht, maar bij hem was alles in orde.

Hormonen

Het advies van de gynaecoloog was om hormonen in te nemen, zodat de eisprong weer op gang kon komen. Maar daar voelde Sanne niets voor. Ze was juist gestopt met de pil, omdat ze al zo lang hormonen geslikt had.
‘Inmiddels was er bij mijn vriend en mij ook een kinderwens ontstaan’, vertelt ze. ‘Tegelijkertijd had ik het gevoel dat mijn lichaam een seintje gaf dat ik nog niet zover was. Ik ben toen de kant van de homeopathie opgegaan en in augustus 2011 heb ik een afspraak gemaakt met arts voor homeopathie Sonja Obbink van het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht. Aan haar heb ik toen mijn levensverhaal verteld, en mijn geschiedenis van pilgebruik en niet ongesteld worden. Een belangrijke ontdekking was dat ik een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel had tegenover mijn moeder en anderen, waardoor ik minder ruimte had om verantwoordelijkheid voor mijzelf te nemen.’

Levenservaring

Sanne kreeg twee verschillende homeopathische geneesmiddelen. Eerst Aurum muriaticum natronatum waardoor er meer balans ontstond in haar verantwoordelijkheidsgevoel. Na dit middel droomde ze ervan dat ze zwanger was en werd ze ontspannener in haar kinderwens. Daarnaast kreeg ze het middel Folliculinum ter stimulatie van haar eierstokken. In november werd Bosmans voor de tweede keer ongesteld. Na de menstruatie ging ze door met dit middel. ‘Op een dag voelde ik een stekende pijn in mijn onderbuik. Waarschijnlijk is dat een eisprong geweest, want kort daarna bleek ik in verwachting te zijn.

Ik ben heel blij dat ik mijn gevoel gevolgd heb en voor homeopathie heb gekozen. Het is een mooi stukje levenservaring dat ook waardevol is in mijn werk: coaching, therapie geven en reiki bieden aan gezinnen. Het heeft heel goed uitgepakt!’

Uit: Homeopathie Magazine April 2012

homeopathie-utrecht.nl

Homeopathische middelen worden gekozen op basis van een totaalbeeld van de klachten. Dit artikel is niet geschikt als zelfhulp. Raadpleeg een homeopaat om een passend homeopathisch middel te vinden.