‘Voor het eerst voelden we ons begrepen!’

Ouders kunnen echt tobben met een klein kindje dat ’s nachts het hele huis op stelten zet. Ze krijgen allerlei (tegenstrijdige) adviezen, maar op een gegeven moment zijn ouders en kind zo moe dat niets meer lijkt te werken. Dan kan een bezoek aan de homeopaat een groot verschil maken. Een passend homeopathisch middel kan de rust terugbrengen in een gezin. Via Facebook kwamen we in contact met Chantal uit Apeldoorn. Zij vertelde ons haar verhaal.

Tekst: Manon Bruins-Maathuis

Chantal: ‘Onze zoon van veertien maanden begint uit het niets ’s nachts vreselijk te huilen, steeds vaker werd dat almaar vroeger in de avond. Niets hielp, en vooral de harde aanpak “laten huilen” van het consultatiebureau en mensen om ons heen, brak ons op. Na tweeënhalve maand zaten wij er als ouders helemaal doorheen. We hielden het nog vol door zijn vrolijkheid overdag, maar waren verder gesloopt.

Uiteindelijk kwamen we bij een homeopaat terecht. Mijn partner en ik hadden een uitgebreid gesprek met haar: hoe waren wij vroeger? Hoe verliep de zwangerschap? Natuurlijk werd er ook naar onze zoon gekeken. Hij kreeg homeopathische druppels, en het advies “doe waar je goed aan denkt te doen, volg je eigen gevoel”. Aangezien wij beiden overtuigd waren dat onze zoon huilde omdat hij ons nodig had, legden wij hem van toen af aan bij ons in bed zodra hij hopeloos in tranen wakker werd. Na twee dagen kwam hij nog één keer, maar sliep verder in zijn eigen bed, na drie dagen sliep hij alsof er nooit wat aan de hand was geweest…

Toen hij tweeënhalf jaar oud was en ’s nachts echt van de speen af moest, kwamen er weer grote slaapproblemen. Hij had enorme paniekaanvallen, was ontroostbaar en we konden niet tot hem doordringen. Ook had hij overdag driftbuien. Ik bedacht me geen minuut en heb de homeopaat weer gebeld. Opnieuw zijn we langsgegaan, en weer werd alles van A tot Z doorgenomen. We begonnen met andere druppels en binnen een dag ging het enorm vooruit! Eén keertje – in de tweede week – vergaten we zijn druppels en toen merkten we gelijk verschil. Niet alleen gaf de terugkerende nachtrust ons veel rust in het gezin, wat natuurlijk ook beter is voor de ontwikkeling van een kind, maar als ouders voelden we ons dankzij de homeopaat ook voor het eerst echt begrepen…’

Uit: Homeopathie Magazine HM, december 2017

Homeopathische middelen worden gekozen op basis van een totaalbeeld van de klachten. Dit artikel is niet geschikt als zelfhulp. Raadpleeg een homeopaat om een passend homeopathisch middel te vinden.