‘Ik heb de regie terug over mijzelf’

De Vereniging Homeopathie deed een oproep op Facebook om te horen of mensen met behulp van homeopathie een belangrijke ontwikkeling hadden doorgemaakt en of ze hun verhaal in hm wilden vertellen. Sabine, 32 jaar en gestart als coach, reageerde direct.

Door Manon Bruins-Maathuis

Sabine: ‘Ik hinkte al jaren op twee gedachten. Aan de ene kant bewoog ik me met mijn werk in de gewone maatschappij, aan de andere kant paste mijn denken en voelen veel meer in het “alternatieve circuit”. Ik merkte dat dat hinken me erg veel moeite kostte. Ik zat een paar keer tegen overspannenheid aan. Steeds weer recupereren en opnieuw ertegenaan.

Daar was ik heel goed in. Toen werd ik zwanger van ons eerste kindje en kon ik mijzelf niet meer blijven pushen. Mede op aanraden van mijn verloskundige ben ik vroegtijdig met verlof gegaan. Zij zag en zei dat ik moest luisteren naar mijn lichaam en mijn gevoel. Tijdens de zwangerschap wilde ik graag dingen uit mijn verleden opruimen. Ik werkte toen als onderwijscoördinator in Enschede, maar kort daarvoor had ik geleefd in een eco-gemeenschap in Frankrijk, en daarvoor zat ik in een destructieve relatie. Ik had een heftige tijd achter de rug.

Mijn man heb ik in Frankrijk ontmoet. Toen we weer in Nederland in de maatschappij terugkwamen, vlogen de betonnen muren op me af. Ik dacht bij mijzelf: is dit nou waar het leven over gaat? Het verwarrende was dat ik wel veel positieve feedback kreeg op mijn werk. Maar vanbinnen kon ik dat helemaal niet rijmen met mijn gevoel. En toch ging ik door. Zo verloor ik mijzelf. Toen ik met vroegtijdig verlof ging, heb ik gesprekken met een psycholoog gehad. Die gingen vooral over zingeving. En ik wilde graag een natuurlijke bevalling in zo’n opblaasbadje thuis. Maar het liep anders.’

Ondersteboven

‘Het was een vreselijk zware bevalling. Daar was ik van ondersteboven. Ik had pas na drie dagen persweeën en toen duurde het nog zes uur. Ik ben heel dicht bij de dood geweest. De borstvoeding verliep ook lastig; de huisarts dacht aan spruw, maar de behandeling sloeg niet aan.

Zo ben ik bij een homeopaat terechtgekomen. Dat was een verademing; zij heeft me minutieus gevolgd, alles vroeg ze na. Toen schreef ze een middel voor. Ik reageerde heel heftig. Alsof ik de regie over mijzelf terugvond. De klachten gingen weg. Terwijl iedereen me had aangeraden om te stoppen met de borstvoeding kwam het toch goed. Dat is wel een keerpunt geweest. Sinds dat moment sta ik veel meer ontspannen in het leven, ook in mijn rol als moeder. Het vertrouwen in mijzelf is versterkt. Ik heb het homeopathische middel maar drie of vier keer gebruikt, meer was niet nodig. Ik kan weer verder. In alle rust ben ik begonnen als paardencoach. Mijn doel is om vrouwen die te maken hebben, of hebben gehad, met narcistisch misbruik door iemand in hun omgeving, verder te helpen. Het paard helpt om hun gevoel bewust te krijgen. Ik wil dat deze vrouwen verder kunnen, dat is mij ook gelukt en dat is mijn passie.’

NB DE NAAM ‘SABINE’ IS EEN PSEUDONIEM.

Uit: Homeopathie Magazine mei 2018

Homeopathische middelen worden gekozen op basis van een totaalbeeld van de klachten. Dit artikel is niet geschikt als zelfhulp. Raadpleeg een homeopaat om een passend homeopathisch middel te vinden.