‘Ik heb de oncoloog al twee jaar niet meer gezien’

Kasper (63 jaar) uit Hengelo werd via een vriendin van zijn dochter, die de opleiding volgde aan de Homeopathie Academie Nederland, gewezen op de praktijk van Ewald Stöteler. Kasper had chronisch lymfatische leukemie (CLL), een tumor in de blaas en er was de dreiging van prostaatkanker.

Tekst: Manon Bruins

CLL

Kasper: ‘In november 2007 kreeg ik de diagnose CLL. Ik was mijn leven lang kerngezond, intensief aan het werk in het maatschappelijk bestel. Ik had gezonde ouders die heel oud waren geworden. Ik dacht: het is afgelopen met me. Wat moet ik nu? Ik had CLL in een langzame vorm, maar hoe die zich zou ontwikkelen, daarover kon de oncoloog niets zeggen. Er was ook niets aan te doen. Ik moest om de drie maanden weer op controle.

Blaastumor

In maart 2008 ben ik weggelopen uit een vergadering, ik moest naar de wc. Daar plaste ik tot mijn schrik bloed. Via de huisarts werd ik doorverwezen naar de uroloog. Er had zich een tumor ontwikkeld in de blaas, blaaskanker. Ik kreeg een blaasspoeling met BCG en een operatie. Daarna was de tumor weg.

De uroloog had al gewaarschuwd dat een blaastumor vaak binnen twee jaar nog eens terugkomt. In juni 2008 was inderdaad de tweede tumor er, ook die is weggehaald. Ook mijn PSA-waarde was hoog, dat wees op de mogelijkheid van prostaatkanker. Een vriendin van mijn dochter adviseerde me toen om een afspraak te maken met klassiek homeopaat Ewald Stöteler. Ik heb haar hoog zitten, dus dat heb ik gedaan. Toen er iemand een consult af had gezegd kon ik op korte termijn komen.

Aanvulling

Ik wilde graag van hemzelf weten welke ervaring hij had, welke resultaten. Ik kreeg uitgebreid en met kennis van zaken antwoord. Ewald stelde dat hij als doel van de behandeling zag om de leukocytenwaarden laag te houden, en een nieuwe tumor in de blaas te voorkomen. Ik zag de behandeling als een aanvulling op het reguliere traject. De gegevens die steeds werden gemeten bij bloedonderzoeken gaf ik door aan Ewald. Hij verwachtte een bepaald patroon, en dat ontstond ook.

Homeopathische geneesmiddelen

Ik heb de oncoloog in Hengelo al twee jaar niet meer gezien. Er is ook geen reguliere medicatie nodig. De blaas is al drie jaar schoon, de PSA-waarde is gezakt en de leukocytenwaarden zijn constant laag. Afgelopen juni heb ik de uitslag gekregen dat ik geen verhoogd risico heb op prostaatkanker. Ik gebruik nu alleen homeopathische geneesmiddelen. De zaken blijven binnen de marges, waardoor ik me heel goed voel. Ik denk soms dat ik helemaal geen ziekte heb. Ik heb er vertrouwen in dat die middelen doen wat ze moeten doen. Ik ben er blij mee.’

NB DE NAAM ‘KASPER’ IS EEN PSEUDONIEM.

Uit: Homeopathie Magazine december 2011

Homeopathische middelen worden gekozen op basis van een totaalbeeld van de klachten. Dit artikel is niet geschikt als zelfhulp. Raadpleeg een homeopaat om een passend homeopathisch middel te vinden.