‘Eindelijk verdwenen de wratjes’

jongen met waterwratjesOwen kreeg, zoals zoveel kinderen, rond zijn derde waterwratten. Meestal zijn deze wratjes na een jaar weer over, maar bij Owen waren ze hardnekkig en met een heleboel. Van zijn borst tot aan zijn voeten en van de rug tot aan zijn enkels zat hij onder. Drie jaar en talloze middeltjes later komt zijn moeder bij toeval terecht bij klassiek homeopaat Nathalie Parmentier in Laren.

Door: Manon Bruins, klassiek homeopaat en redactielid

De moeder van Owen vertelt: ‘We zijn vier jaar geleden van Groot-Brittannië naar Nederland verhuisd. Mijn man werkt voor Nike en werd hierheen uitgezonden.
Onze jongste kreeg toen hij drie jaar was de waterwratjes heftig te pakken. Het begon met een paar wratjes, maar het werden er snel veel meer. We bezochten onze huisarts in Nederland, maar die zei dat het vanzelf over zou gaan. Het zat me niet lekker omdat Owen er zoveel last van had. Hij zat helemaal onder en de waterwratjes ontstoken regelmatig. Ze werden dan groot, rood en heftig. Dat moesten we met antibioticazalf behandelen.

Nederlandse dokters zijn best conservatief met behandelen, dus toen we weer in Engeland waren zijn we daar naar onze oude huisarts gegaan. Maar ook daar kwamen we niet verder. Niets aan te doen, werd ons verteld. Toen zijn we begonnen met huis-tuin-en-keukenmiddelen die ons werden geadviseerd van verschillende kanten: appelcider, tea tree-olie, azijn, baden met Dode Zeezout, insmeren met aloë vera, jodium, vitamines, probiotica. We hebben echt alles gedaan.’

Facebook

‘Vorig jaar waren we in Spanje op vakantie, dat was zo naar voor hem. Op het strand en in de zee deden de waterwratjes zo’n pijn. Hij zag er ook niet uit. Hij was toen bijna vijf jaar en had last van de opmerkingen van andere kinderen. Kinderen kunnen hard zijn. Ik zat in een mama-groep op Facebook. Op een gegeven moment heb ik daar gevraagd of iemand nog een idee had. Veel mensen reageerden dat we homeopathie konden proberen en Nathalie werd ons verschillende keren aangeraden. Een vriendin van ons bezocht haar bijvoorbeeld rondom vaccinaties voor haar baby. Een andere vriendin had ook een kindje met waterwratjes dat bij Nathalie snel geholpen werd. Ik had helemaal geen ervaring met homeopathie. In Engeland gingen we gewoon naar onze huisarts. Maar goed, je moet alles proberen, dus we gingen ervoor.

We maakten een afspraak en zijn één keer op consult geweest. Nathalie heeft even naar Owens huid gekeken. Daarna vroeg ze naar zijn gezondheid in het algemeen. Owen was acht dagen oud toen hij een openhartoperatie nodig had. Na drie maanden was er opnieuw een operatie nodig. Hij had een taalachterstand en een achterstand in zijn ontwikkeling.  Toen hij bij Nathalie kwam had hij ook last van driftbuien. Ze wilde ook hiertegen wat doen in zijn behandeling, hem helpen om rustiger te worden. We waren destijds ook met Oliver bij een logopedist en een kinderpsycholoog.

We kregen een paar korreltjes mee. Na twee weken begonnende wratjes te veranderen en na zes tot acht weken waren ze verdwenen. Na drie jaar gedoe! Wat een opluchting! Owen juichte: ‘Nu zijn mijn pukkels voor altijd weg!’. We waren erg onder de indruk, ik vertel nu regelmatig tegen mijn vriendinnen dat ze met waterwratjes naar Nathalie moeten. Of de korrels ook geholpen hebben voor Owens ontwikkeling weten we niet. Feit is wel dat hij rustiger is geworden en dat het beter met hem gaat op alle fronten. Beetje ironisch: onze oudste heeft net waterwratjes gekregen. Ik ga niet meer afwachten; ik heb al een afspraak staan met Nathalie.’

Mercurius waterwratjes

Nathalie Parmentier: ‘Op 21 juni 2018 kwam Owen met zijn moeder in de praktijk. Ik zag een jongetje dat flink onder de waterwratjes zat en daar last van had. Owen had veel energie en was groot voor zijn leeftijd. Hij had moeite om al die energie in goede banen te leiden. Er zijn verschillende homeopathische middelen voor waterwratjes. Uit Owens verhaal werd snel duidelijk welk middel hij nodig had. De openhartoperatie zo vlak na zijn geboorte, Owens sterke karakter, driftbuien, niet stil kunnen zitten, en het stotteren wijzen allemaal op het homeopathische middel Mercurius. Ook passend bij dit middel is het vele ontsteken van de waterwratjes. Hoewel dit de reden van het consult was, kijk je als homeopaat naar het kind als geheel. Ik denk dat het middel Mercurius op heel veel niveaus van toepassing was. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en op het gebied van zijn ontwikkeling. De korrels hebben we om de twee weken herhaald. Daarnaast hebben we tea tree-douchegel gebruikt om uitwendig de ontstekingen tegen te gaan. Om zijn weerstand verder te versterken heeft Owen ook grapefruitzaad gehad, multivitaminen en vitamine C en D. De familie is ook gezonder gaan eten; veel minder suiker.’

Grote broer

‘Ik zie Owens moeder binnenkort voor zijn broer. Die heeft ook waterwratten. Zijn broer heeft zeer waarschijnlijk een ander middel nodig. De broer is een rustige jongen, heel nadenkend. Dat klinkt als een ander kind en daar hoort een ander homeopathisch middel bij. Bij veel hardnekkige klachten is het een goed idee om de homeopaat te bezoeken; die behandelt het centrum van de klachten. Homeopathie brengt kinderen meer in evenwicht en doet veel meer dan alleen de klacht aanpakken. Je brengt iets belangrijks aan je kinderen. Je helpt ze echt op meer gebieden. Homeopathie haalt het beste uit jezelf.’

www.power-of-nature.nl

Gelezen in: Homeopathie Magazine HM mei 2019

NB DE NAAM ‘OWEN’ IS EEN PSEUDONIEM.

Homeopathische middelen worden gekozen op basis van een totaalbeeld van de klachten. Dit artikel is niet geschikt als zelfhulp. Raadpleeg een homeopaat om een passend homeopathisch middel te vinden.