Spring naar content

Depressiehuis

Depressiehuis

Dat jonge mensen te kampen hebben met depressies is tijdens de lockdowns meer dan duidelijk geworden. Saran Kamperman (23) had vier jaar lang een depressie en het is haar gelukt om er bovenop te komen. Vanaf haar 17e tot 21e jaar kampte ze met klachten en nu wil ze graag andere jongeren helpen. Young Impact Award heeft haar fantastische idee voor het ‘Depressiehuis’ voor jongeren beloond met een award.

Toegankelijker

Met Saran gaat het inmiddels weer goed, maar ze wil zich graag inzetten voor jongeren die in het dagelijks leven nog steeds kampen met neerslachtigheid. Om deze reden bedacht ze het Depressiehuis. Daarin kunnen jongeren aan de hand van kunst aan hun omgeving uitleggen waar zij doorheen gaan. “Ik wil er zo voor zorgen dat het gesprek over depressie en mentale gezondheid toegankelijker wordt.” Ook hoopt ze dat mensen zo gaan inzien hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren. Door het houden van pitches bij verschillende musea wil Saran meer naamsbekendheid verkrijgen, om zo het Depressiehuis uiteindelijk te realiseren.

Toenemende mentale klachten

Uit cijfers van het RIVM is gebleken dat er een stijging is van het aantal jongeren dat last heeft van psychische klachten. In juni 2022 gaf 37 procent van de ondervraagden aan mentale klachten te ervaren. Mede door de coronacrisis ervaren ze steeds meer eenzaamheid, stress en zelfs suïcidale gedachten. Zo heeft de Kindertelefoon tijdens de pandemie een toename van het aantal gesprekken over depressie en zelfdoding ondervonden.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.