Spring naar content

Calcarea carbonica – de parel in beslotenheid

Calcarea carbonica - de parel in beslotenheid

Parel in beslotenheid_Uitgelicht

Het mineraal calcium is als essentieel onderdeel aanwezig in de aardkorst, maar ook in het planten- en dierenrijk. Bij een groot deel van de levende organismen is calcium vertegenwoordigd in het schild, het skelet of in de tanden. Zo ook in de schelp van de oester waarvan de zachte, sneeuwwitte kalksubstantie tussen de buitenste en de binnenste harde schelp als uitgangsstof dient voor het homeopathische middel Calcarea carbonica.

Door: Peter Goosensen

In de homeopathie kennen we de Calcarea carbonica-constitutie als de betrouwbare werker die rustig en gestaag z'n ding doet, regelt wat geregeld moet worden en daarbij het veilige en vertrouwde pad bewandelt. Geen verrassingen, zekerheid voor alles. Het zijn de stille krachten die gedijen bij een stabiele en vertrouwde omgeving. Ze werken in hun eigen tempo, kunnen misschien soms wat passief overkomen maar hebben hun zaken uiteindelijk wel voor elkaar. Deze mensen zijn praktisch ingesteld en voelen zich verantwoordelijk voor het volbrengen van hun taak.

Kat uit de boom kijken

Mensen die passen bij het beeld van Calcarea carbonica zijn gevoelig voor de mening van anderen en voelen zich vaak bekeken. Hun zelfvertrouwen is niet heel sterk ontwikkeld, vandaar dat ze eerst de kat uit de boom kijken en pas in actie komen wanneer ze zeker weten dat hun poging zal slagen. Wanneer de ander te dichtbij komt dan klapt de spreekwoordelijke schelp dicht en zijn ze even niet bereikbaar.

Faalangst

De reden voor homeopathische ondersteuning is bij Calcarea carbonica vaak gelegen op het psychisch vlak, denk bijvoorbeeld aan onzekerheid, faalangst en het zich niet prettig voelen in de aanwezigheid van anderen. Op het fysieke niveau zijn vanuit de homeopathische literatuur klachten omtrent de spijsvertering bekend, maar bijvoorbeeld ook allergieën en terugkerende infecties in het KNO-gebied. Het zal niemand verbazen dat Calcarea carbonica een veelgebruikt middel is bij kinderen in de groei.

Individueel passend

Dit is slechts een algemene beschrijving van het middel Calcarea carbonica. Wie homeopathie als therapie overweegt doet er goed aan contact op te nemen met een geschoold homeopaat die het individuele symptoombeeld vertaalt naar een voorschrift dat niet alleen past bij de persoon maar ook bij de aard en de intensiteit van de klachten. Vind op deze website een homeopaat bij jou in de buurt.

> Word lid van de Vereniging Homeopathie

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.