Blogs van Jan Hoes - Vereniging Homeopathie Spring naar content

Blogs van Jan Hoes

Blog van Jan Hoes

Jan Hoes

Frida Kahlo en Cactus

Onlangs zag ik een prachtige TV-serie van Jeroen Krabbè over Frida Kahlo, een excentrieke vrijgevochten schilderes uit Mexico, land ook van de cactussen.

Lees verder
Jan Hoes

Als het maar werkt

Pasgeleden nog ontmoette ik een huisarts die me sceptisch vroeg hoe ik erbij was gekomen om homeopathie te gaan doen en geen ‘gewone geneeskunde’. ‘En’, voegde hij eraan toe: ‘Er is toch nog niet bewezen dat homeopathie werkt?’

Lees verder
Jan Hoes

De paardenbloem

Onlangs las ik in het Brabants Dagblad over 24 april als ‘Dag van de paardenbloem’. In het voorjaar levert deze bloem al nectar in de wei aan insecten. Als kind plukte ik de uitgebloeide paardenbloemen en blies met volle kracht de pluisjes weg.

Lees verder
Jan Hoes

Precies 300 jaar geleden

Op 3-1-1822 stuurde Hahnemann, grondlegger van de homeopathie, vanuit het Saksische Köthen een brief naar een collega en oud-student van hem, Dr. Wislicenus in Berlijn.

Lees verder
Jan Hoes

Verwondering

Toen ik me onlangs over het wiegje van mijn net vijf weken oude eerste kleindochter boog, meende ik in haar prille maar heldere oogjes verwondering te zien: ‘Wie of wat zie ik nu voor het eerst’.

Lees verder
Jan Hoes

Dichter bij homeopathie

Een homeopathisch geneesmiddelenbeeld is meestal een wat dorre optelsom van mentale en fysieke symptomen. Tijdens mijn studie homeopathie maakte ik daar zelf gedichtjes rondom heen, waardoor ik ze beter kon inprenten.

Lees verder
Jan Hoes

Berkensap

Toen we in 1980 ons huis in Oss kochten, heb ik achter in de tuin een jong berkenboompje geplant dat ik uit de bossen had gehaald, dichtbij mijn geboorteplaats Asten. Dat deed ik uit een gevoel van jeugdsentiment. Ik herinner me als kind

Lees verder
Jan Hoes

Hoezo Ginkgo?

Iedere herfst geniet ik van de prachtig gele bladeren van het langzaam groeiende ginkgo-boompje in mijn tuin. Terwijl deze toch 20 tot 25 meter hoog kan worden en wel 2000 jaar oud. Op een van mijn Hahnemann-reizen was ik in Weimar,

Lees verder
Jan Hoes

Een moeilijk woord

In de Nederlandse taal bestaan blijkbaar een aantal moeilijk uitspreekbare woorden. In de top 10 daarvan staat op 1: ‘metereologisch’ en bijvoorbeeld op 3: ‘bavarois’. Maar in mijn jarenlange praktijk struikelden ook nog al eens wat mensen over

Lees verder
Jan Hoes

Vincent van Gogh en homeopathie

Nog voor de corona-uitbraak in Brabant bezocht ik de tentoonstelling ‘Van Gogh’s intimi’ in het Noord-Brabants museum in Den Bosch. Van Gogh, domineeszoon, schilderde in zijn beginjaren vrij donkere werken, zoals ‘de Aardappeleters’.

Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Biologische BloembollenHelp je mee om
de natuur én de Vereniging Homeopathie te steunen?

 

Koop dan deze biologische bloembollen!

 

Meer info en bestellen >

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.