Spring naar content

BLOGS VAN HORTUS ALKMAAR

Blog van Hortus Alkmaar

Hortus Alkmaar

Onze dochter Marjolein

Toen we onze dochter Marjolein noemden, was dat niet gekoppeld aan de plant ‘wilde marjolein’ (Origanum vulgare). Dat origano als kruid prima in Italiaanse gerechten past is mij als amateur kok genoegzaam bekend.

Lees verder
Hortus Alkmaar

Rook uit schoorstenen is er nauwelijks

Rook uit schoorstenen is er nauwelijks, bedrijvigheid des te meer en dat veroorzaakt (verkeer)lawaai. In die bedrijvigheid bevindt zich de Hortus van Alkmaar, ooit de productietuin van VSM.

Lees verder
Hortus Alkmaar

Het groene goud

Vooral als planten bloeien kijk je je ogen uit. Naast het zien zijn er nog een aantal zintuigen, die gebruikt kunnen worden. Tijdens rondleidingen met jong en oud probeer ik daar zo goed mogelijk aandacht aan te geven

Lees verder
Hortus Alkmaar

De korenbloem

Ik ben al een dagje ouder en ik verdien de kost via de Algemene Ouderdomswet. Je kunt dan achter de geraniums zitten. Tegenwoordig is er sprake van vitale ouderen die op alle mogelijke fronten actief zijn en willen blijven.

Lees verder
Hortus Alkmaar

Een nieuwe ontdekking van de Hortus tuinman

De groene schatkamer van Hortus Alkmaar is nog gesloten, maar we willen de ontdekking van onze tuinman graag met je delen.Tussen de voegen van de muurtjes van gestapelde tufsteen….

Lees verder
Hortus Alkmaar

Oktober de 10e maand van het jaar

Oktober is de tiende maand van het jaar in de Gregoriaanse kalender. De naam komt van octo. Dat is Latijn voor acht.

Lees verder
Hortus Alkmaar

De Hortus van Alkmaar staat in volle bloei!

De Hortus van Alkmaar staat in volle bloei! Ik bedoel de planten. Alom zijn bloemen aanwezig. Hier komen de bezoekers op af. Nu zijn wij mensen geen ongenode gasten. De bloemen zijn helemaal niet in ons geïnteresseerd.

Lees verder
Hortus Alkmaar

30 april: Walpurgisnacht

Walpurgisnacht, genoemd naar de heilige Walburga, is van oorsprong een voorchristelijk feest, dat wordt gevierd in de nacht van 30 april op 1 mei. Volgens het volksgeloof komen in die nacht heksen uit alle hoeken en gaten tevoorschijn om feest

Lees verder
Hortus Alkmaar

Rembert Dodoens

Behoort Rembert Dodoens tot uw kennissenkring? Mogelijk is hij bij u bekend als Rembertus Dodonaeus. Dat is zijn naam in het Latijn. Hij is in het jaar 1517 geboren en 68 jaar later overleden. U kunt hem dus alleen maar kennen uit de literatuur.

Lees verder
Hortus Alkmaar

Heksenkruid met hondenpisgeur

Een plant die in de herfst bijzonder opvalt is bilzekruid (Hyoscamus niger). Deze in Nederland bedreigde plant komt alleen voor in de kalkrijke duinstreek en in het rivierengebied. In deze tijd vallen de vruchtdozen op, die schuin

Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.