Spring naar content

BLOGS VAN FERNAND DEBATS

Blog van Fernand Debats

Nieuwjaarswensen

Wat ik te wensen heb voor het komende jaar? 2018 is voor mij een belangrijk jaar. Ik ben de zoveelste babyboomer die 70 wordt. Daar merk ik niet zo veel van, ben goed ter been, vind met veel voldoening middelen voor de mensen die

Lees verder

Volkslied

Hebt u het al geprobeerd, mijn versie van het EU-volkslied: ‘Weil nichts sein kann, was nicht sein darf’ op de muziek van het slotkoor van de 9e van Beethoven? Klopt precies, nietwaar? Niet geprobeerd, nou ja, ook goed, het ging om het idee.

Lees verder

Keizer

Zondagochtend. Ik luister naar een strijkkwartet van Haydn. Opus 76 no.3, Hoboken III. Dat zal u zo 1-2-3 niets zeggen. Het draagt de tot de verbeelding sprekende naam ‘Kaiser’. In het variatiedeel klinkt een overbekend melodietje. Waar ken ik

Lees verder

Keizer

Zondagochtend. Ik luister naar een strijkkwartet van Haydn. Opus 76 no.3, Hoboken III. Dat zal u zo 1-2-3 niets zeggen. Het draagt de tot de verbeelding sprekende naam ‘Kaiser’. In het variatiedeel klinkt een overbekend melodietje. Waar ken ik d

Lees verder

Te gek voor woorden

Vorig jaar is de DSM 5 verschenen, de Diagnostic and Statistical Manual. Het is een samenvatting van alle psychische afwijkingen die de mensheid kan treffen, met naam en toenaam en criteria voor de diagnose. Ze

Lees verder

Eed

Hippocrates (ca 450 vóór Christus) wordt de vader van de geneeskunde genoemd. Omdat hij geneeskundig handelen op kennis en objectieve beschrijving van ziekten baseerde en niet op (bij)geloof. Zijn beroepscode, de Eed van Hippocrates, begint met

Lees verder

Het zingen der dingen

’De mens wil bedrogen worden’ luidt een oud gezegde. De werkelijkheid wordt aan alle kanten gefotoshopt. Kan muziek eigenlijk liegen? Lijkt me niet. Dingen zingen hun eigen lied. Ze liegen nooit. Daarom vind ik het gedicht ‘Die Dinge singen hör

Lees verder

Het onmogelijke feit

De werkelijkheid waarin wij leven is best ingewikkeld. Ik kan er soms met mijn verstand niet bij. De werkelijkheid is zó immens groot dat we haar niet in haar geheel kunnen bevatten. Wij hakken haar in mootjes die behapbaar zijn. Dat is volkomen

Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.