Spring naar content

BLOGS VAN HORTUS ALKMAAR

Blog van Hortus Alkmaar

Hortus Alkmaar

Winters werken in de tuin

De ochtend van de laatste dag van november biedt een witte waarneming in de tuin. Het wintert. Bomen en planten hebben een dun wit laagje. Ze rusten onder een iel lakentje.

Lees verder
Hortus Alkmaar

Hop, hop in de Hortus

Hortus Alkmaar houdt zich ook bezig met bier brouwen. Dat wil zeggen: kruiden uit de Hortus worden toegevoegd om zo een Hortusachtige smaak aan het bier te geven.

Lees verder
Hortus Alkmaar

Een donderdag in de tuin

De donderdag is mijn dag in de Hortus. In een tuin is altijd wel werk aan de winkel. Vandaag kan het gesnoeide riet worden verzameld en op de composthoop gebracht.

Lees verder
Hortus Alkmaar

Onze dochter Marjolein

Toen we onze dochter Marjolein noemden, was dat niet gekoppeld aan de plant ‘wilde marjolein’ (Origanum vulgare). Dat origano als kruid prima in Italiaanse gerechten past is mij als amateur kok genoegzaam bekend.

Lees verder
Hortus Alkmaar

Rook uit schoorstenen is er nauwelijks

Rook uit schoorstenen is er nauwelijks, bedrijvigheid des te meer en dat veroorzaakt (verkeer)lawaai. In die bedrijvigheid bevindt zich de Hortus van Alkmaar, ooit de productietuin van VSM.

Lees verder
Hortus Alkmaar

Het groene goud

Vooral als planten bloeien kijk je je ogen uit. Naast het zien zijn er nog een aantal zintuigen, die gebruikt kunnen worden. Tijdens rondleidingen met jong en oud probeer ik daar zo goed mogelijk aandacht aan te geven

Lees verder
Hortus Alkmaar

De korenbloem

Ik ben al een dagje ouder en ik verdien de kost via de Algemene Ouderdomswet. Je kunt dan achter de geraniums zitten. Tegenwoordig is er sprake van vitale ouderen die op alle mogelijke fronten actief zijn en willen blijven.

Lees verder
Hortus Alkmaar

Een nieuwe ontdekking van de Hortus tuinman

De groene schatkamer van Hortus Alkmaar is nog gesloten, maar we willen de ontdekking van onze tuinman graag met je delen.Tussen de voegen van de muurtjes van gestapelde tufsteen….

Lees verder
Hortus Alkmaar

Oktober de 10e maand van het jaar

Oktober is de tiende maand van het jaar in de Gregoriaanse kalender. De naam komt van octo. Dat is Latijn voor acht.

Lees verder
Hortus Alkmaar

De Hortus van Alkmaar staat in volle bloei!

De Hortus van Alkmaar staat in volle bloei! Ik bedoel de planten. Alom zijn bloemen aanwezig. Hier komen de bezoekers op af. Nu zijn wij mensen geen ongenode gasten. De bloemen zijn helemaal niet in ons geïnteresseerd.

Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.