Peter Goosensen

Peter Goosensen

Peter Goosensen is klassiek homeopaat en redacteur van Homeopathie Magazine.

Alle blogs van Peter Goosensen

Onverwachte hulp

Bij het schrijven van mijn blog krijg ik vandaag hulp uit onverwachte hoek. De vertrouwde, zachte geluidjes van de aanslagen op mijn toetsenbord worden dit keer overstemd door een weliswaar tevreden, maar ook amechtig klinkend gesnurk.

Lees meer Onverwachte hulp

Goede voornemens

Voor velen is het een vast ritueel: het maken van goede voornemens bij de aanvang van een nieuw kalenderjaar. Stoppen met roken, minderen met alcohol, gezonder eten en meer sporten komen vaak voor op de lijstjes.

Lees meer Goede voornemens

Vermoeidheid en migraine

In mijn praktijk komt een jonge vrouw, ze is 18 jaar oud. Haar voornaamste klacht is dat ze weinig energie heeft. Op initiatief van de huisarts is haar bloed onderzocht, hieruit kwamen geen afwijkende waarden naar voren.

Lees meer Vermoeidheid en migraine

No show

Ik zit achter de tafel in de spreekkamer van mijn praktijk en kijk naar de lege stoel tegenover me. Om elf uur had iemand een afspraak staan, het is inmiddels bijna tien over elf en ik besluit de cliënt in kwestie maar eens te bellen.

Lees meer No show

Henk

Ik ontmoet Henk voor het eerst in 2019. Vijf jaar daarvoor is bij hem een prostaatcarcinoom geconstateerd. Wat volgde waren diverse behandelingen in het ziekenhuis, waaronder bestraling, hormoontherapie en een aantal chemokuren.

Lees meer Henk