Monique du Pau

Monique du Pau

Monique du Pau is redacteur van HM en klassiek homeopaat 

Alle blogs van Monique du Pau

 • 18 juni 2024

  Hooikoorts hoogseizoen

  Voordat ik homeopaat werd kwam ik wel eens iemand tegen met hooikoorts. Voor mij leek het veel op elkaar. Gesnotter, rode ogen en dat was het wel zo’n beetje.   Sinds ik homeopaat ben zie ik veel meer.

  Lees meer
 • 12 maart 2024

  Een lelijk hoestje

  “Dat klinkt niet best, lelijk hoestje” roept mijn zoon, terwijl hij mijn praktijk binnenloopt. Hoesten heerst, althans hier in de buurt. En het is voor een homeopaat een dankbare klacht.

  Lees meer
 • 5 december 2023

  Niet praten maar voelen

  De jongen die tegenover me zit is zo’n vijf jaar geleden in het ziekenhuis beland met hevige pijn in zijn buik. Het bleek achteraf een abces te zijn, wat hem bijna fataal was.

  Lees meer
 • 29 augustus 2023

  Het heerst

  De vrouw die me belt met kinkhoest, vertelt me dat het heerst. Er zijn al meer kinderen en ook grote mensen in haar omgeving die er last van hebben.

  Lees meer
 • 23 juni 2023

  Fight, flight, freeze

  Soms, als mijn homeopathische fantasie een beetje op hol slaat, bedenk ik hoe we de wereld mooier kunnen maken. Door een sproeivliegtuigje te charteren en een rondje te maken boven Oekraïne bijvoorbeeld.

  Lees meer
 • 25 mei 2023

  Ode aan arnica

  Alweer jaren geleden stapte mijn zoon de auto uit. Hij struikelde over de stoep en viel met zijn voorhoofd tegen de lantaarnpaal. Ik hoorde het kraken.

  Lees meer