Manon Bruins

Manon Bruins

Manon is redacteur van HM en klassiek homeopaat. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. In deze blog schrijft ze over haar gezin en haar vak.

Alle blogs van Manon Bruins

Een zuil van zout

Iedereen ervaart verdriet in het leven. Soms raken mensen verstrikt in hun rouwproces, waarbij ze moeite hebben om voorbij het verlies, verdriet, schuldgevoel en boosheid te komen.
Lees meer Een zuil van zout

Een Stuiterende Pup

Een maand of twee geleden hoorde ik mijn vriendin nog zeggen: “Nooit meer een hondje!” Haar woorden waren doordrenkt met overtuiging, waardoor ik me een beetje zorgen begon te maken.

Lees meer Een Stuiterende Pup

One size fits all?

In juli stond het in de kranten en werd het zelfs vermeld in het achtuurjournaal. Vrouwen die leden aan ‘hormonenfobie’. Het betrof voornamelijk jonge vrouwen die natuurlijke anticonceptiemethoden gebruikten en dit via een app bijhielden.

Lees meer One size fits all?

Mancinella

In mijn praktijk kan ik meestal goed uit de voeten met zo’n 100 homeopathische middelen. Eén van deze middelen, of een samenwerking van een aantal middelen, is meestal voldoende om gezondheid te herstellen.

Lees meer Mancinella

Pup-geluk

Medio december kregen we onze langverwachte pup. De week ervoor was ik in een winkel toen een verkoopster tijdens het inpakken van een kadootje aan het verzuchten was hoe zwaar haar leven was met pup.

Lees meer Pup-geluk

Welterusten

Bijna wekelijks melden zich ouders in mijn praktijk met een baby of kindje tussen de twee maanden en de drie jaar oud. Belangrijkste klacht is: ‘ons kindje kan heel slecht in slaap komen’ of ‘in slaap vallen lukt wel, maar..

Lees meer Welterusten