Jan Hoes

Jan Hoes

Jan Hoes is arts voor homeopathie (niet praktiserend) en redacteur voor Homeopathie Magazine.

Alle blogs van Jan Hoes

De wachtkamer

Mijn vroegere praktijkruimte bevond zich op de eerste verdieping van een gezondheidscentrum, gelegen aan een klein plantsoentje. Vanuit mijn bureaustoel had ik een prachtig uitzicht en kon ik menigeen al van enige afstand aan zien komen lopen

Lees meer De wachtkamer

Als het maar werkt

Pasgeleden nog ontmoette ik een huisarts die me sceptisch vroeg hoe ik erbij was gekomen om homeopathie te gaan doen en geen ‘gewone geneeskunde’. ‘En’, voegde hij eraan toe: ‘Er is toch nog niet bewezen dat homeopathie werkt?’

Lees meer Als het maar werkt

De paardenbloem

Onlangs las ik in het Brabants Dagblad over 24 april als ‘Dag van de paardenbloem’. In het voorjaar levert deze bloem al nectar in de wei aan insecten. Als kind plukte ik de uitgebloeide paardenbloemen en blies met volle kracht de pluisjes weg.

Lees meer De paardenbloem

Verwondering

Toen ik me onlangs over het wiegje van mijn net vijf weken oude eerste kleindochter boog, meende ik in haar prille maar heldere oogjes verwondering te zien: ‘Wie of wat zie ik nu voor het eerst’.

Lees meer Verwondering

Dichter bij homeopathie

Een homeopathisch geneesmiddelenbeeld is meestal een wat dorre optelsom van mentale en fysieke symptomen. Tijdens mijn studie homeopathie maakte ik daar zelf gedichtjes rondom heen, waardoor ik ze beter kon inprenten.

Lees meer Dichter bij homeopathie

Berkensap

Toen we in 1980 ons huis in Oss kochten, heb ik achter in de tuin een jong berkenboompje geplant dat ik uit de bossen had gehaald, dichtbij mijn geboorteplaats Asten. Dat deed ik uit een gevoel van jeugdsentiment.

Lees meer Berkensap