Wielerbabe

In september 2020 schreef ik, na een heerlijke zomervakantie in Zeeland, een blog over de Italiaanse schoonheid die een prominente rol speelt in het leven van mijn sportieve man: zijn Bianchi Aria racefiets.

Hij was zo enthousiast dat hij mij met Moederdag 2021 een sportieve fiets (een compromis tussen een gewone fiets en een racefiets) cadeau deed, in de hoop dat ik met hem zou gaan wielrennen.
Eerlijk gezegd voelde ik me zelden zo teleurgesteld in een cadeau, omdat plezier in sport toen ver te zoeken was in mijn leven. Zijn liefdevolle, maar niet zo subtiele, hint vond ik confronterend en niet grappig.

Maar inmiddels kan ik er om lachen en waardeer ik de vooruitziende blik van mijn man. Destijds baalde ik ervan dat ik, na vier zwangerschappen die al even achter me lagen, te zwaar was en verre van in vorm. Twee jaar geleden was ik er klaar mee. Ik stapte vol enthousiasme de sportschool binnen, begon beter voor mezelf te zorgen en verloor ruim twintig kilo.

Tot mijn verbazing houden ik en mijn lichaam van sporten. En toen begon ik er wel zin in te krijgen. Niet zozeer in die sportieve fiets, maar wel in het echte snelle werk. Inmiddels ben ik de trotse eigenaar van mijn eigen Bianchi, compleet met een bijpassend sexy wielrenpak. Dus nu fietsen mijn man en ik heel wat af.

Eerlijk is eerlijk: er is weinig dat mooier is dan het racen tussen de zwanen en ooievaars die langs de rivier de IJssel zweven op de thermiek. Het wielrennen geeft me een gevoel van vrijheid, en het opzoeken van mijn grenzen in het sporten geeft me een enorme boost.

Helaas blijkt mijn man niet alleen gepassioneerd over wielrennen, maar ook over het coachen ervan. Zijn nieuwe uitdaging voor mij is om nog sneller door de bochten te gaan, en hij is er niet vies van om daar uitgebreid zijn analyse op los te laten. Ik vind de nieuwe uitdaging niet zo leuk. Maar wie weet, over een jaar of drie…

Manon Bruins

Manon is redacteur van HM en klassiek homeopaat. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. In deze blog schrijft ze over haar gezin en haar vak.

www.homeopathiepraktijk.net

Meer blogs van Manon Bruins