Raynaud met een persoonlijke aanpak

Als je met je handen werkt, dan moeten ze goed functioneren. Het is immers je belangrijkste gereedschap! Een fysiotherapeute raadpleegde de homeopathie, omdat ze vaak last heeft van witte, pijnlijke handen. Vooral als het kouder wordt neemt dit toe en heeft ze ook dode vingers. Deze aandoening wordt het fenomeen van Raynaud genoemd en heeft te maken met de bloedcirculatie. Ze vertelt dat ze graag hardloopt, dan voelt ze zich erna beter. Maar zodra ze afkoelt, komen de klachten snel terug en de laatste tijd steeds meer. Ze maakt zich zorgen omdat ze haar werk als fysiotherapeut tegenwoordig minder goed kan doen. 

Wat me opvalt tijdens het consult, is dat deze vrouw zeer gedisciplineerd is. Als moeder van 2 kinderen en een baan in een goed lopende praktijk heeft ze een druk leven. Haar partner en de vader van haar kinderen is 2 jaar geleden overleden. Ze zegt: “Het lukt me goed om met de situatie om te gaan, het dagelijks hardlopen helpt mij om balans te houden”.  

We kunnen als mens veel. Een sterke discipline brengt ons ver, maar emoties hebben ook een stem in ons levensverhaal. Deze dappere vrouw werkt hard om haar leven en dat van haar kinderen op de rit te houden, ondanks hun grote verlies. Ze kan daarbij de homeopathie goed gebruiken ter ondersteuning, zodat ze minder hard hoeft te werken voor haar emotionele balans. Haar emoties krijgen meer ruimte en haar energie zal beter gaan stromen. 

Na 6 weken de middelen te hebben gebruikt, geeft ze aan dat het al snel beter ging. Haar handen zijn nog wel koud, maar de vingers zijn niet meer dood en doen minder pijn. Op emotioneel vlak zegt ze: “Het voelt nog als hard werken, maar ik gun mezelf meer rust”.  Daardoor ontspant ze meer en ontstaat in haar handen een betere doorbloeding. Lichaam en geest blijken ook hier weer één te zijn. 

De Raynaud-klachten van deze vrouw komen voort uit haar aanleg en haar persoonlijke situatie. De homeopathie behandelt op individuele basis, zodat voor ieder mens weer een andere benadering nodig zal zijn.

Annelies Meester

Klassiek homeopaat

homeopathiemeester.nl

Meer blogs van Annelies Meester

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde content