Hooikoorts hoogseizoen

Voordat ik homeopaat werd kwam ik wel eens iemand tegen met hooikoorts.
Voor mij leek het veel op elkaar. Gesnotter, rode ogen en dat was het wel zo’n beetje.

Sinds ik homeopaat ben zie ik veel meer. Nog steeds de loopneus en tranende, jeukende ogen.
Maar ook jeuk in het gehemelte, waar je met je tong ternauwernood bij kunt.
Of een jeukende gehoorgang waarbij een wattenstaafje tekort schiet om het op te lossen.
Niesbuien en dan zo lang dat ze je uit je slaap houden.
Of de klachten vallen wel mee maar de reuk is opeens helemaal weg.

Alle varianten en combinaties ervan passeren in mijn praktijk de revue.
Als homeopaat gaan mijn handen dan jeuken. Want bij elk symptoom past wel een middel.
Soms is het even puzzelen maar er komt altijd iets moois uit. En waar mensen vaak blij mee zijn, is dat ze de medicatie die ze bij de drogist halen niet meer nodig hebben. Want die geeft vaak vermoeidheid en sufheid als bijwerking.

We zitten er nu middenin het hooikoortsseizoen, hoewel dit elk jaar lijkt te verlengen. En heus, er valt iets aan te doen. Dus neem contact op met je lokale homeopaat. Die weet raad.

Monique du Pau,

Homeopaat voor mens en dier

Monique du Pau

Redacteur van HM en klassiek homeopaat