Homeopathie & Verhuizen

“Spark Joy in elke Stap!”

Ik heb een hekel aan verhuizen en toch ben ik een verhuisveteraan (ik ben zelf al 2 keer geëmigreerd). En ik kan met volle overtuiging zeggen:

Als ik denk aan mijn homeopathische tool-kit, komen Arnica, rhus-tox en Ignatia direct naar voren als mijn helden. Arnica, met zijn vermogen om fysieke pijn te verlichten, zal mijn metgezel zijn tijdens het tillen van die zware dozen. Rhus-tox zal verzachtend werken bij mijn overbelaste rug. En Ignatia? Die zal me helpen om mijn zenuwen te kalmeren en heimwee te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Nu is het tijd om te Marie Kondoën! Bij elk item vraag ik mezelf: “Brengt dit me vreugde?” Zo niet, dan is het tijd om afscheid te nemen en ruimte te maken voor nieuwe herinneringen in onze nieuwe stek. Ook de kinderen leer ik deze methode zodat we fris en opgeruimd ons nieuwe huis in gaan.

Maar laten we niet vergeten om ook onze innerlijke ruimte op te ruimen. Meditatie, een welverdiende massage en het omringen van mezelf met positieve energie zijn essentieel om mijn geest helder en kalm te houden tijdens deze verandering.

Want zoals Marie Kondo zou zeggen, “een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”.

Dus laat voortaan die verhuisstress transformeren in verhuis-bliss, met een vleugje homeopathische magie en een flinke dosis joy!

Vanja Wierenga.

Vanja Wierenga

Vanja Wierenga is homeopaat en docent, en heeft een praktijk in Groningen www.cvkh.nl 

Zij heeft een online training EHBO met homeopathie voor kinderen ontwikkeld, zie www.vanjavitaal.nl

Meer blogs van Vanja Wierenga