Bejaarde kat Spike

Nog regelmatig sta ik er versteld van wat homeopathie kan doen voor mensen en dieren. Niet dat ik mijzelf nog moet overtuigen maar er zijn casussen waarbij de klachten zo ernstig zijn dat ik twijfel of ik kan helpen.

Neem nu bejaarde kat Spike. Ruim twee maanden geleden krijg ik voor het weekend een telefoontje van de eigenaresse van Spike. Zij is zelf dierenarts en wij hebben elkaar leren kennen in de praktijk van de dierenbescherming waar zij werkte als dierenarts en ik een ruimte kon gebruiken voor mijn veterinaire homeopathieklantjes. Het klikte direct tussen ons. Inmiddels zijn we jaren verder en naast collega’s, goede vriendinnen geworden.

Vanaf het begin van onze kennismaking toonde mijn vriendin al interesse in mijn werk als homeopaat. Alleen hadden we af en toe nog wel wat discussies over bepaalde onderwerpen. Onderwerpen waar ik als homeopaat anders naar keek dan zij als dierenarts. Voor mij hoeft niet alles eerst weterschappelijk bewezen te zijn. Dit even los van het feit dat er ook zeker meerdere weterschappelijke onderzoeken naar de werking homeopathie zijn gedaan.

Maar neem als voorbeeld een dier dat eerst springlevend is en na een het gebruik van een bepaald product plotseling doodsziek, dan lijkt mij duidelijk wat de oorzaak is. Soms is 1 en 1 gewoon 2.

Nu was Spike ernstig ziek. Hij gaf over en had diarree. Daarnaast was er acuut nierfalen en had Spike last van artrose. Als dierenarts kon zij niets anders meer betekenen voor Spike dan hem rustig in te laten slapen. Gelukkig vroeg ze mij of ik nog iets voor hem kon betekenen.
Ik gaf aan dat we het konden proberen maar dan moest ze direct met de geadviseerde middelen beginnen. Want het was erop of eronder.

De eerste middelen zorgen ervoor dat het overgeven en de diarree snel stopte. Daarna gaf ze op mijn advies middelen die ervoor kunnen zorgen dat lever en nieren worden ondersteund, zodat de gifstoffen in het lichaam makkelijker worden afgevoerd. Spike knapte heel snel zienderogen op. Ik heb haar duidelijk aangegeven dat de meeste reguliere medicatie nu niet handig zijn om te geven omdat de nieren het al zo zwaar hebben. Niet veel later zijn we ook begonnen met een homeopathisch middel tegen artrose. En ook daar reageert Spike bijzonder goed op.

Mijn vriendin was heel dankbaar en is er nu nog meer van overtuigd dat homeopathie een mooie aanvulling kan zijn op de reguliere diergeneeskunde.

Regelmatig krijg ik nu foto’s en video’s van een vrolijke Spike de kat die eigenlijk al opgegeven was.

 

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

 

 

Nancy Groeneveld

Klassiek homeopaat voor mens en dier

homeopathiehelptmensendier.nl

Meer blogs van Nancy Groeneveld