Spring naar content

Blog

Monique du Pau

Niet praten maar voelen

De jongen die tegenover me zit is zo’n vijf jaar geleden in het ziekenhuis beland met hevige pijn in zijn buik. Het bleek achteraf een abces te zijn, wat hem bijna fataal was.

Lees verder
Annelies Meester

Long-covid en homeopathie

Een 54-jarige man meldde zich met de vraag of ik iets kon betekenen voor hem als long-covid patiënt. Negen maanden ervoor kreeg hij corona en nog was hij niet hersteld.

Lees verder
Manon Bruins

Een Stuiterende Pup

Een maand of twee geleden hoorde ik mijn vriendin nog zeggen: “Nooit meer een hondje!” Haar woorden waren doordrenkt met overtuiging, waardoor ik me een beetje zorgen begon te maken.

Lees verder
Nancy Groeneveld

Dieren begrijpen meer dan de meeste mensen denken

Een klant van mij die al een aantal keren voor zichzelf in de praktijk was geweest vertelde tijdens de consulten ook regelmatig over haar hond Fozzy.

Lees verder
Jan Hoes

De wachtkamer

Mijn vroegere praktijkruimte bevond zich op de eerste verdieping van een gezondheidscentrum, gelegen aan een klein plantsoentje. Vanuit mijn bureaustoel had ik een prachtig uitzicht en kon ik menigeen al van enige afstand aan zien komen lopen

Lees verder
Hortus Alkmaar

Hop, hop in de Hortus

Hortus Alkmaar houdt zich ook bezig met bier brouwen. Dat wil zeggen: kruiden uit de Hortus worden toegevoegd om zo een Hortusachtige smaak aan het bier te geven.

Lees verder
Monique du Pau

Het heerst

De vrouw die me belt met kinkhoest, vertelt me dat het heerst. Er zijn al meer kinderen en ook grote mensen in haar omgeving die er last van hebben.

Lees verder
Annelies Meester

Homeopathie en ademen

Het verband tussen homeopathie en ademen is niet iets wat snel voor de hand ligt, maar is groter dan we denken. Het leven van de mens begint met een inademing en eindigt met een uitademing.

Lees verder
Manon Bruins

One size fits all?

In juli stond het in de kranten en werd het zelfs vermeld in het achtuurjournaal. Vrouwen die leden aan ‘hormonenfobie’. Het betrof voornamelijk jonge vrouwen die natuurlijke anticonceptiemethoden gebruikten en dit via een app bijhielden.

Lees verder
Vanja Wierenga

‘Future medicine will be the medicine of frequencies’ – Albert Einstein

120 jaar geleden voorspelde Einstein dat energie-geneeskunde nu al mainstream zou zijn. Waarom dat niet allang zo is heeft vele oorzaken. Maar nu, zo in de naweeën van de Covid-pandemie maakt de energie-geneeskunde een doorbraak.

Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.