De Vereniging Homeopathie zoekt een nieuw bestuurslid

Bestuursvergadering

Op dit moment zijn we op zoek naar een nieuw algemeen bestuurslid (m/v) om ons algemeen bestuur te versterken.

Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en twee algemeen bestuursleden. Het bestuur komt vier keer per jaar bijeen om o.a. de vorderingen, de financiën en nieuwe plannen te bespreken.

Wat doet de Vereniging Homeopathie?

De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland is er voor iedereen die geïnteresseerd is in homeopathie.

Missie: wij maken homeopathie toegankelijk voor iedereen.

De vereniging is een onafhankelijke consumentenbelangenorganisatie die zich inspant voor een betere positie van de homeopathie in het huidige gezondheidsstelsel. Dit doen we door objectieve informatie te verstrekken over homeopathie, te investeren in wetenschappelijk onderzoek en in overleg te treden met overheid en verzekeraars.

De taakomschrijving van het algemeen bestuurslid is als volgt:

  • Je denkt mee over de ontwikkelingen en het beleid van de organisatie, fungeert als klankbord en brengt ideeën in.
  • Je speelt een belangrijke rol bij de opvolging, uitvoering en evaluatie van actiepunten en besluiten.
  • Je neemt deel aan en levert een bijdrage aan de bestuursvergaderingen. Deze vinden vier keer per jaar plaats op de donderdagavond van 17:00 uur tot circa 19:30 uur in Amsterdam (tweemaal) of online (tweemaal).
  • Naast de bestuursvergaderingen woon je twee keer per jaar de Ledenraadsvergadering bij op zaterdagochtend in Amsterdam of Amersfoort.

De beoogde persoon

  • Heeft een actieve, positieve en creatieve instelling waardoor actief onderwerpen in het bestuur kunnen worden georganiseerd en/of uitgewerkt;
  • Bezit algemene bestuurlijke kwaliteiten;
  • Is betrokken bij de doelstelling en de aard van de vereniging;
  • Is een teamspeler, is in staat met andere bestuursleden te werken als team;
  • Is geen homeopathisch behandelaar;
  • Gestreefd wordt naar een evenwichtige samenstelling man/vrouw bij gelijke kwaliteiten, waardoor op dit moment de voorkeur uit gaat naar een vrouw.

De inschatting is dat de werkzaamheden gemiddeld 8 uur per maand in beslag gaan nemen. De leden van het bestuur ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. De gemaakte onkosten worden natuurlijk wel vergoed.

Je reactie

Wil jij onderdeel worden van ons gezellige en ambitieuze bestuur en team? Lijkt het jou leuk om mee te denken in het beleid van de Vereniging Homeopathie en om onze vereniging sterker te maken? Mail dan je CV en motivatie uiterlijk 1 juni 2024 naar secretariaat@vereniginghomeopathie.nl.

Wil je meer informatie? Bel dan gerust met ons secretariaat op 020-617 83 08.

We kijken uit naar je reactie!


Ledenraadsleden gezocht

Naast een bestuurslid is de Vereniging Homeopathie ook op zoek naar nieuwe enthousiaste ledenraadsleden.

Dus is een bestuursfunctie niets voor jou, maar draag jij de homeopathie een warm hart toe en wil je op een actieve manier een steentje bijdragen aan de vereniging? Word dan ledenraadslid!

Kijk hier voor meer informatie: