Spring naar content

Aurum metallicum: een verhaal uit de praktijk

Aurum metallicum: een verhaal uit de praktijk

Man met klachtenIn mijn praktijk komt C, een man van 62 jaar. Aanleiding voor de afspraak zijn terugkerende infecties van de bovenste luchtwegen. Het begint altijd met keelpijn, dan volgt een forse neusverkoudheid waarna ook de slijmvliezen van de bijholten gaan ontsteken.

Door: Peter Goosensen

In de loop der jaren heeft C veel reguliere medicatie geslikt. De klachten keerden hierbij na een kortdurende verbetering helaas telkens weer terug. We gaan proberen of homeopathische ondersteuning kan bijdragen aan het oplossen van de klachten, waardoor antibiotica en corticosteroïden in de toekomst hopelijk niet meer nodig zullen zijn.

Holistisch

Als homeopaat werk ik holistisch, dat wil zeggen dat ik bij de keuze voor een individueel passend middel naast lichamelijke symptomen ook de geestelijke gesteldheid laat meewegen. Uit het gesprek met C komt naar voren dat hij directeur is bij een organisatie waar verduurzaming een rol speelt. 'De mensheid is de wereld aan het vernielen', aldus C. Hij voelt zich hiervoor mede verantwoordelijk en wil zijn steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu en de kwaliteit van het ecosysteem. In zijn werk staat C bekend als een doorzetter die zijn taken serieus neemt. Hij zegt zelf: 'Ik wil excelleren'.

Verandering

De consulten die volgen laten zien dat er na inname van het middel Aurum metallicum een verandering heeft plaatsgevonden. C geeft aan meer rust en evenwicht te ervaren en dingen ook iets beter te kunnen loslaten. In het werk is er minder prestatiedrang, wat zorgt voor een gezonde mate van ontspanning.

Nieuwe prikkel

Wat de luchtweginfecties betreft is er na een aanvankelijke verbetering die vier maanden aanhield helaas toch weer sprake van een terugval. Voor mij als homeopaat is dit een signaal dat het middel weliswaar een stuk heeft opgelost, maar dat er een nieuwe prikkel nodig is om het proces te vervolgen.

Vitaliteit

Tijdens een homeopathisch consult worden de symptomen geselecteerd, gewogen en vertaald naar een voor dat moment passend middel. Doel is de lichaamseigen vitaliteit een subtiele prikkel te geven die de levenskracht optimaal laat stromen.
Een homeopathisch middel wordt geselecteerd op basis van de individuele gewaarwording. Raadpleeg bij klachten altijd een erkend homeopaat. Op deze website vind je een gediplomeerd homeopaat bij jou in de buurt.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.