Vereniging Homeopathie in gesprek met zorgverzekeraars voor betere vergoeding

De Vereniging Homeopathie zet zich in voor een betere verkrijgbaarheid en toegankelijkheid van homeopathie in Nederland. Dit doen we onder andere door informatieverstrekking en te investeren in wetenschappelijk onderzoek.

Politiek en verzekeraars

Een ander belangrijk speerpunt is het benaderen van politiek en verzekeraars. We vinden het van groot belang dat iedereen die homeopathie wil gebruiken dit kan doen. Een goede vergoeding van homeopathie in de zorgverzekeringspakketten is hiervoor een randvoorwaarde. Daarom gaat de Vereniging Homeopathie de komende periode in gesprek met een aantal grote zorgverzekeraars. We zijn momenteel druk met de voorbereidingen hiervoor.

Vergoeding homeopathie

Doel is om de zorgverzekeraars ervan te overtuigen dat een goede vergoeding voor het gebruik van homeopathie en andere complementaire geneeswijzen van groot belang is. Grootschalig Nederlands wetenschappelijk onderzoek (Kooreman en Baars) wijst uit dat het gebruik van deze geneeswijzen de zorgkosten met ruim 10% kan verlagen. Bijkomend voordeel is dat de tevredenheid over het gebruik van complementaire geneeswijzen volgens het CBS heel hoog is. De gemiddelde waardering voor een behandeling ligt op een 7,9. Daarbij is het volgens het CBS zo dat ruim de helft van alle Nederlanders complementaire geneeswijzen in het basispakket wil.

Genoeg argumenten voor een hogere vergoeding voor homeopathie en andere complementaire geneeswijzen.

Wij hebben je hulp hard nodig!

Dankzij jou kunnen we blijven werken aan de verkrijgbaarheid en toegankelijkheid van homeopathie te behouden en te verbeteren. Hoe meer leden, hoe krachtiger we onze stem kunnen laten klinken! Help mee en word nu lid. Je kunt ons werk ook met een gift steunen.