Ontwikkelingen integratieve oncologie in Europa

Europees Parlement

Door Fleur Kortekaas

Met de Europese verkiezingen net achter ons, is het ook de vraag welke Europarlementariërs lid kunnen blijven, of juist gaan worden van de MEP Interest group Integrative Medicine. Deze groep benadrukt het belang van traditionele, complementaire en integratieve gezondheidszorg voor alle Europeanen.

In een onlangs door EUROCAM gehouden webinar A new look into cancer care – the added value of Integrative Oncology nam de Duitse MEP Manuela Ripa het woord. Ze benadrukte het belang van een toegankelijke, effectieve, holistische en patiëntgerichte oncologische zorg in Europa, waar Integrative Medicine onderdeel van moet zijn. Ze zette de plannen uiteen om dat doel te bereiken.

EUROCAM zal binnenkort de belangrijkste hoogtepunten van dit webinar delen. Ondertussen is van belang aan te geven dat EUROCAM, in samenwerking met Charité, dit jaar en in de volgende legislatuur een reeks evenementen zal organiseren om te pleiten voor de opname van integratieve geneeskunde en integratieve oncologie in de openbare gezondheidszorg in heel Europa.

Professor dr. med. Georg Seifert is een vooraanstaand senior arts, gespecialiseerd in kindergeneeskunde. Hij bekleedt de positie van Europa’s eerste hoogleraarschap in integratieve geneeskunde in de kindergeneeskunde aan Charité, een bekend ziekenhuis in Berlijn en grootste universiteitskliniek van Europa. Bij Charité leidt professor Seifert een groot project dat is gericht op het opzetten van een centrum in traditionele en integratieve geneeskunde (TCIM).

Wil je ook het nieuws over de ontwikkelingen in integratieve oncologie volgen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief van EUROCAM via cam-europe.eu/eurocam-newsletters.

Bron: VNIG.nl