Koning Charles kiest voorstander van homeopathie als hofarts

De Britse Koning Charles heeft een arts aangesteld die al lange tijd voorstander is van complementaire en alternatieve geneeswijzen om de medische vleugel van het Koninklijk Huis te leiden.

Dr Michael Dixon heeft de leiding gekregen over het Koninklijk Medisch Huishouden – de medische vleugel die bestaat uit een reeks artsen en chirurgen voor de Vorst en het Koninklijk Huis – bevestigde het paleis aan de Telegraph.

Buckingham Palace zei in een verklaring dat Dr Dixon een praktiserend huisarts was, een Fellow van het Royal College of GPs en een Fellow van het Royal College of Physicians.

“Dr. Dixon gelooft niet dat homeopathie kanker kan genezen. Zijn standpunt is dat complementaire therapieën naast conventionele behandelingen kunnen staan, op voorwaarde dat ze veilig, geschikt en op bewijs gebaseerd zijn”, aldus de verklaring.

“Als Prins van Wales was het standpunt van de Koning over complementaire therapieën, geïntegreerde gezondheid en keuzevrijheid voor de patiënt goed gedocumenteerd. In zijn eigen woorden: “Het gaat ook niet om het afwijzen van conventionele medicijnen ten gunste van andere behandelingen: de term complementaire geneeskunde betekent precies wat er staat”.

Michael Dixon werkt al bijna 50 jaar voor de NHS en is parttime huisarts in Devon. Hij is een uitgesproken voorstander van het aanvullende gebruik van homeopathie en schreef een artikel waarin hij gegevens aanhaalde die suggereerden dat “de effecten van homeopathie echt kunnen zijn”. Hij werd in 2017 ook benoemd tot beschermheer van de Faculteit voor Homeopathie.

De arts werkte eerder als medisch adviseur voor koning Charles toen hij prins van Wales was, wiens steun voor het gebruik van homeopathische geneesmiddelen naast andere behandelingen welbekend is.

In 2006 sprak Dr. Dixon zich uit tegen voorstellen van de Britse National Health Service om de financiering van alternatieve geneesmiddelen te verminderen. Hij schreef tegen wat hij “klinische baronnen” noemde en beweerde dat deze individuen niet de gang van zaken zouden moeten dicteren voor hen die te maken hebben met de dagelijkse uitdagingen van het menselijk lijden.

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde content

No related posts found.