Broccoli: Superfood voor de darmwand

Broccoli - superfood Broccoli wordt wel vaker een superfood genoemd, en er zijn veel aanwijzingen dat deze kruisbloemige  groente, waartoe ook spruitjes, boerenkool, koolrabi, radijs, paksoi, koolraap, waterkers, Chinese en witte kool behoren, heel goed is voor de gezondheid.

Eet je veel van deze groenten dan zou het risico op allerlei soorten kanker en diabetes type 2 afnemen. Maar de precieze redenen achter deze indrukwekkende eigenschappen waren nog niet helemaal bekend.

Biologen van de Penn State University hebben nu nader onderzocht waarom broccoli nu zo gezond is, en wat het precies doet in het lichaam.

Tijdens het onderzoek hebben ze een belangrijk mechanisme ontdekt dat de gezondheid van muizen, en waarschijnlijk ook mensen, sterk verbetert.

De nieuwe studie laat namelijk zien dat broccoli bepaalde moleculen bevat, die zich binden aan een specifieke receptor bij laboratoriummuizen. Het resultaat is dat de binnenkant van de dunne darmwand beschermd wordt. Als gevolg daarvan krijgen ziektes minder kans om zich te ontwikkelen. Uit deze studie zou je kunnen concluderen dat broccoli dus daadwerkelijk een superfood is.

Lees hier het gehele artikel >

 

Bronnen:

scientias.nl

Aryl Hydrocarbon Receptor Activation Coordinates Mouse Small Intestinal Epithelial Cell Programming” – Laboratory Investigation