Spring naar content

Aconitum napellus – doodsangst als reële ervaring

Aconitum napellus - doodsangst als reële ervaring

Aconitum napellus_doodsangst

Eén van de bekendere middelen uit de homeopathie is Aconitum napellus, de blauwe monnikskap. De bloemen van deze plant vormen trossen. Het bovenste bloemblad van een tros is kapvormig gewelfd, wat doet denken aan de kap van een monnikspij. In de homeopathie staat Aconitum van oudsher bekend als een middel dat kan bijdragen aan het verminderen van angstklachten.

Door: Peter Goosensen

In mijn praktijk kwam H, een vrouw van 46 jaar. Een paar maanden voor het consult had zij tijdens een theatervoorstelling een angstaanval gehad. Ze vertelt dat de aanval zeer plotseling begon en dusdanig hevig was dat ze ervan overtuigd was te zullen sterven. Gedurende deze aanval was ze ook misselijk en haar hartslag voelde sneller dan normaal.

Spoedopname

Vanwege de intensiteit van deze ervaring en ook omdat er hartklachten in haar familie voorkomen heeft ze direct het alarmnummer van de spoedeisende hulp gebeld. Er volgde een spoedopname in het ziekenhuis waar een aantal onderzoeken werd gedaan. Ofschoon hierbij geen onderliggende aandoeningen aan het licht kwamen, is ze toch enorm geschrokken. Met behulp van homeopathie wil ze nu graag proberen haar veerkracht en vitaliteit te ondersteunen, dit om de kans op herhaling te verkleinen.

Verbetering

Zes weken later zie ik haar opnieuw in mijn praktijk. Ze vertelt dat ze sinds de inname van het middel Aconitum napellus de gevoelens van angst en onrust nauwelijks nog heeft ervaren. De angstdromen die ze eerder nog had zijn nagenoeg weggebleven, ze heeft geen hartkloppingen meer gehad en voelt zich ook in algemene zin beter dan voorheen.

Passend bij individu

In de homeopathie zijn er naast Aconitum napellus meer middelen die, afhankelijk van de individuele symptomen en gewaarwordingen, kunnen worden ingezet bij angstklachten. Daarom is het aan te raden een geschoold en ervaren homeopaat te raadplegen. Kijk op deze website voor een gediplomeerd homeopaat bij jou in de buurt.

Meer lezen over angstklachten:
> Het stramonium-kind: nachtelijke aanvallen na schrik 
> Lezersvraag: wat valt er te doen aan scheidingsangst? 
> Mijn kind is angstig vanwege corona - hoe kan ik helpen?
> Een blog over angst

Angst   Doodsangst   Spanning  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.