Spring naar content

Verhaal uit de praktijk: hoogsensitiviteit en homeopathie

Verhaal uit de praktijk: hoogsensitiviteit en homeopathie

Hoogsensitief

Ben jij bovengemiddeld gevoelig voor bijvoorbeeld drukte, geluiden en geuren, maar ook voor de emotionele gesteldheid van de mensen om je heen? Heb je vaak het gevoel dat je wordt beïnvloed door de sfeer in een groep of in een bepaalde ruimte, soms zelfs zo hevig dat het je kan belemmeren in je functioneren? Dan zou het goed kunnen dat je hoogsensitief bent.

Door: Peter Goosensen

Hoogsensitiviteit is geen medische diagnose. Het is eerder een verzamelnaam voor aangeboren eigenschappen die vallen onder het hoogsensitieve beeld. Dat je er hinder van kunt ondervinden, maar dat dit ook een positieve wending kan nemen, bewijst het verhaal van Gerda, een vrouw van 38 jaar.

Spanning

Zowel in haar werk als privé merkt Gerda dat ze energie verliest wanneer er veel in haar omgeving gebeurt. Naast vermoeidheid zorgt het voor een continu sluimerend gevoel van spanning in haar lijf. Na lang aarzelen maakt ze een afspraak bij een homeopaat die gespecialiseerd is in het begeleiden van hoogsensitieve mensen.

Keuze

In de sessies bij de homeopaat leert ze dat je mag zijn wie je bent. Hoogsensitiviteit hoeft geen probleem te vormen, het is een gegeven waarbij je tot op zekere hoogte zelf de keuze hebt hoe ermee om te gaan.

Homeopathie

Naast de gesprekken die Gerda erover voert met haar homeopaat worden haar op basis van de dingen die ze vertelt een paar homeopathische middelen aangeraden. Sinds ze deze middelen gebruikt, merkt ze dat de spanning in haar lijf is afgenomen waardoor ze beter kan functioneren, niet alleen in haar gezin maar ook op haar werk. Ze kruipt niet meer zoals voorheen automatisch in de slachtofferrol maar kan nu zelf verantwoordelijkheid nemen voor wie ze is en de manier waarop ze in het leven staat.

Energie

Juist voor hoogsensitieve mensen is homeopathie heel geschikt. De energie van een goed gekozen homeopathisch middel resoneert met de energie van de mens die het inneemt waardoor de aangeboren lichaamseigen vitaliteit optimaal kan stromen.

Homeopaat raadplegen

Ben je nieuwsgierig geworden? Op deze website kun je een gekwalificeerde homeopaat bij jou in de buurt vinden.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.