Spring naar content

Homeopathie Magazine oktober 2014

Homeopathie Magazine oktober 2014

Dit nummer van HM gaat over sterven en de cyclus van het leven. Antroposofisch arts Egbert van Wijk legt uit wat er gebeurt als wij sterven en geeft ons mee hoe wij de stervende kunnen bijstaan tijdens het stervensproces. En hoe belangrijk dit is. Fernand Debats beschrijft de bijzondere rol die homeopathie kan vervullen tijdens onze laatste levensfase wanneer het sterven moeilijk is. Daarnaast een interview met arts voor homeopathie Roland Lugten, die veel kankerpatiënten behandelt, die soms wel, en soms ook niet in hun laatste levensfase zijn.

ARTIKELEN:

Roland Lugten: ‘Wie geneest heeft gelijk’

Roland Lugten is afkomstig uit een gezin van acht kinderen en kreeg als enige de kans om te studeren: naast geneeskunde onder meer acupunctuur en homeopathie. Tien jaar lang werkte hij als huisarts samen met Moermanarts Albert Ronhaar, van wie hij een nieuwe visie leerde op de behandeling van kankerpatiënten. In 1996 zette hij een eigen praktijk voor complementaire geneeskunde op.

Linet Kabibi: ‘Kenianen zijn gastvrij maar ook rigide’

In Grenzeloze Homeopathie gaat Manon Bruins-Maathuis met behulp van internet en webcam op bezoek bij homeopaten over de hele wereld. Deze keer brengt zij een bezoek aan Linet Kabibi in Kwale, Kenia.

Klaar voor het einde

Egbert van Wijk is antroposofisch huisarts, klassiek homeopaat en huisartsopleider. Vanuit zijn ervaringen aan het sterfbed van zijn patiënten en zijn inspiratie als antroposofisch arts vertelt hij wat zijn visie is op wat er gebeurt met een mens vlak voor, tijdens en na zijn dood.

Sterven als transformatie naar een ander bestaan

De westerse geneeskunde heeft een materialistische kijk op de dood: er blijft niets over van een mens als de chemische processen in het lichaam ophouden. In veel niet-westerse culturen wordt de dood echter geaccepteerd als overgang naar een ander leven. En westerse wetenschappers als Pim van Lommel en Elisabeth Kübler-Ross stellen dat de ervaringen van hun patiënten aantonen dat er een leven na de dood is.

WantToKnow.nl: voor wie méér wil weten

Op berichten over homeopathie op WantToKnow.nl wordt vaak vele tientallen keren gereageerd. Maandelijks trekt WantToKnow.nl maar liefst 250.000 tot 300.000 bezoekers. ‘Wij moeten toch íéts goed doen’, aldus oprichter Guido Jonkers, enthousiast homeopathiegebruiker.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.