Zonnebrand
Zoek op gezondheidsklacht.
Zonnebrand
Informatie over zonnebrand
Zonnebrand wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling van de (onbeschermde) huid aan de zon. Bij kortstondige blootstelling aan de zon maakt de huid pigment aan om zich tegen de schadelijk inwerkingen van het zonlicht te beschermen. Je huid wordt dan bruin. Als je huid rood en trekkerig wordt en gaat prikken, ben je aan het verbranden. Ook na het zonnebaden gaat door de inwendige hitte de verbranding nog korte tijd door. Bij zonnebrand gaat het meestal om een eerstegraads verbranding.
Sommige delen van je lichaam zijn extra gevoelig voor zonnebrand. Dit zijn je schouders, nek, rug en borst. Maar ook je neus, de bovenkant van je voeten, je wangen en je knieholten zijn kwetsbare plaatsen.
Tips
- Als je verbrand bent, ga dan niet meer in de zon totdat je huid hersteld is. Dit duurt twee tot vijf dagen, waarin je huid vervelt, jeukt en droog is.
- Pas als je huid niet langer pijnlijk is, kun je het zonnen langzaam weer opbouwen.
- Stel je huid de eerste dag maximaal een kwartier bloot aan de zon, de volgende dag een half uur, dan een uur enzovoort. Ook in de schaduw word je bruin, alleen wat langzamer.
- Bescherm je huid altijd met zonneproducten met een hoge beschermingsfactor.
- Vermijd de zon op het heetst van de dag (tussen 12.00 en 15.00 uur).
- Weerkaatsing van de zon door water, zand of sneeuw zorgt ervoor dat je sneller verbrandt. Gebruik dan een hogere beschermingsfactor.
Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.
Informatie over de ingrediënten
Calendula officinalis
Calendula officinalis, goudsbloem, wordt in de homeopathie toegepast als ontstekingsremmer, ter stimulering van de vorming van granulatieweefsel (wondheling) en ter vermindering van littekenvorming. Calendula officinalis wordt bereid uit de verse bloeiende bovengrondse delen van de plant.
Cardiospermum halicacabum
Cardiospermum halicacabum, blaasjeswingerd, wordt in de homeopathie toegepast ter vermindering van allergische reacties en jeuk. In de homeopathische literatuur staat Cardiospermum halicacabum bekend om zijn ontstekingsremmende, jeuk- en pijnstillende eigenschappen. Cardiospermum halicacabum wordt bereid uit de verse, bovengrondse, bloeiende plantdelen.
Urtica urens
Urtica urens, kleine brandnetel, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel bij huidaandoeningen, eczeem en aanverwante allergieën. Daarnaast heeft het samentrekkende en bloedstelpende eigenschappen. Urtica urens wordt bereid uit de verse, bovengrondse delen van de bloeiende plant.

Heel Traumeel S Spier- en gewrichtsgel
Bevat o.a. Arnica montana, Calendula officinalis en Symphytum officinalis
