Spring naar content

Zonneallergie

Zoek op gezondheidsklacht.

Zonneallergie

Informatie over zonneallergie

Te veel UV-straling kan je huid irriteren. Je huid wordt dan rood en er kunnen kleine vochtblaasjes of jeukende bultjes ontstaan. We spreken dan van zonneallergie. De huidafwijkingen ontstaan meestal 24 tot 48 uur na de blootstelling aan het zonlicht. Soms duurt het enkele dagen langer voordat de verschijnselen optreden. De aan zonlicht blootgestelde huid kan behoorlijk jeuken!

De irritatie treedt vooral op wanneer je huid nog niet gewend is aan de zon en ineens langdurig aan zonlicht wordt blootgesteld.

Zonneallergie kan ook secundair zijn. Dat wil zeggen dat het veroorzaakt wordt in combinatie met een chemische stof, bijvoorbeeld een medicijn, een cosmetische crème of een plantenextract.

Na een aantal dagen tot weken verdwijnt de aandoening vanzelf. Als de zonneallergie wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een geneesmiddel, verdwijnt de aandoening binnen enkele dagen nadat met het geneesmiddel is gestopt. Raadpleeg hiervoor altijd je behandelaar.

Tips

  • Als je last hebt van een geïrriteerde huid blijf dan uit de zon tot de uitslag verdwenen is.
  • Je kunt de jeuk verminderen door de aangedane plekken te koelen. Dat kan met koele natte doeken of bijvoorbeeld met mentholpoeder.
  • Als je gevoelig bent voor zonneblaasjes, bouw het zonnen dan langzaam op. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en bedek de huid bij volles zon zoveel mogelijk.
  • Ga ook regelmatig in de schaduw zitten.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

​Urtica urens
Urtica urens, kleine brandnetel, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel bij huidaandoeningen, eczeem en aanverwante allergieën. Daarnaast heeft het samentrekkende en bloedstelpende eigenschappen. Urtica urens wordt bereid uit de verse, bovengrondse delen van de bloeiende plant.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.