Informatie over een lage weerstand

Een goede weerstand, de naam zegt het al, zorgt ervoor dat je lichaam goed weerstand biedt tegen virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Wanneer je een lage weerstand hebt, werkt je afweersysteem niet goed. Je bent niet goed opgewassen tegen ziekteverwekkers en wordt daarom snel ziek.
Wanneer je weerstand laag is ben je vatbaarder voor infecties zoals de griep of een verkoudheid. Ook kunnen infecties bij mensen met een verlaagde weerstand wat heftiger verlopen dan bij mensen met een gezonde weerstand.

Factoren die kunnen zorgen voor een lage weerstand zijn:

  • Slaapgebrek.
  • Slechte voeding.
  • Stress.
  • Stoornissen in de wittebloedlichaampjes, immunoglobulines en andere onderdelen van de afweer.

Tips

  • Voor het opbouwen van een goede weerstand is een gezonde levensstijl belangrijk. Drie belangrijke pijlers zijn:
  • Gezond en gevarieerd eten (met voldoende vers fruit en verse groenten) en voldoende drinken (water, kruidenthee, versgeperste vruchtensap)
  • Voldoende ontspanning en slaap (vermijd stress zo veel mogelijk)
  • Regelmatige lichaamsbeweging, bij voorkeur in de frisse buitenlucht (lichaamsbeweging waarbij het lichaam veel zuurstof binnenkrijgt, bijvoorbeeld fietsen of zwemmen, zorgt voor een beter doorbloeding en daarmee voor een goede aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen)

Homeopathie voor een goede weerstand

Homeopathie is bij uitstek geschikt om je weerstand te verbeteren.
Wil je weten wat homeopathie voor jou kan betekenen?

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >

 

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Echinacea purpurea
Echinacea purpurea, rode zonnehoed, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel ter verhoging van de lichaamsweerstand tegen bacteriële en virale infecties. Het bevordert de activiteit van de witte bloedlichaampjes en voorkomt dat infecties zich uitbreiden. Echinacea purpurea wordt bereidt uit zowel de verse, bovengrondse delen van de bloeiende en kort voor de bloei staande Echinacea purpurea als uit de verse wortels.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.