Spring naar content

Vermoeidheid

Zoek op gezondheidsklacht.

Vermoeidheid

Als u zich lichamelijk en/of geestelijk flink heeft ingespannen, dan is vermoeidheid een natuurlijk en logisch gevolg. U kunt weer ‘opladen’ door voldoende rust te nemen en op tijd naar bed te gaan.
Anders is het als de vermoeidheid langdurig en hevig is, en niet opgelost kan worden met voldoende (nacht)rust. We spreken dan van oververmoeidheid. Daarbij kunnen andere oorzaken meespelen, zoals stress, bloedarmoede, een trage schildklierwerking, te lage bloedsuikerwaarde, psychische oorzaken of het chronisch vermoeidheidssyndroom ME/CVS.
Het is belangrijk om achter de oorzaak van langdurige vermoeidheid te komen en een bezoek aan de huisarts is dan ook aan te raden.

Tips

Bij vermoeidheid van psychische aard is het goed om voor voldoende frisse lucht en beweging te zorgen. Lichamelijke inspanning kan, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, ervoor zorgen dat je je een stuk fitter voelt. Ook een gezonde voeding met veel vitaminen en mineralen is belangrijk om vermoeidheid te lijf te gaan.

Dit is geen zelfzorgindicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

CVS   ME   Vermoeidheid  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.