Spring naar content

Verkoudheid

Zoek op gezondheidsklacht.

Verkoudheid

Informatie over verkoudheid

Verkoudheid is een ontsteking van de bovenste luchtwegen (neus, bijholtes en keel), veroorzaakt door een besmettelijk virus. Door hoesten, niezen of contact via de huid (hand geven, zoenen) wordt het virus makkelijk doorgegeven, vooral op plaatsen waar veel mensen dicht bij elkaar zijn of waar slecht geventileerd wordt. Een verminderde weerstand zorgt ervoor dat je sneller bevattelijk bent voor een verkoudheid.
Het verkoudheidsvirus zorgt ervoor dat je slijmvliezen ontstoken raken. Die worden dik en maken extra slijm aan. Je kunt last krijgen van een verstopte neus of een loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, vermoeidheid en soms ook hoofdpijn en rillerigheid.
Omdat verkoudheid veroorzaakt wordt door een virus kun je er weinig anders tegen doen dan gewoon uitzieken. Een verkoudheid gaat doorgaans binnen een week vanzelf weer over. Voor dat specifieke virus ben je dan voortaan immuun. Helaas zijn er wel honderden verschillende virussen, die een verkoudheid kunnen veroorzaken.

Tips

Door voor een goede weerstand te zorgen en gezond te eten kun je je enigszins wapenen tegen verkoudheid. Kleine kinderen hebben nog niet zoveel weerstand opgebouwd en worden daarom vaker verkouden dan volwassenen. Voor je verstopte neus of loopneus kan een neusspray helpen.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

Cinnabaris
Cinnabaris, kwikzilversulfide, wordt in de homeopathie toegepast vanwege de slijmoplossende eigenschappen van het mineraal.

Echinacea purpurea
Echinacea purpurea, rode zonnehoed, wordt in de homeopathie toegepast ter verhoging van de lichaamsweerstand tegen bacteriële en virale infecties. Het bevordert de activiteit van de witte bloedlichaampjes en voorkomt dat infecties zich uitbreiden. Echinacea purpurea wordt bereid uit zowel de verse, bovengrondse delen van de bloeiende en kort voor de bloei staande Echinacea purpurea als uit de verse wortels.

Luffa operculata
Luffa operculata, sponskomkommer, wordt in de homeopathie toegepast bij vastzittende verkoudheid en ontsteking van de bijholten. Luffa operculata wordt bereid van de gedroogde vruchten van de sponskomkommer.

Eupatorium perfoliatum
Eupatorium perfoliatum, waterhennep, wordt in de homeopathie toegepast bij hoesten en een pijnlijke borstkas, misselijkheid en hoofdpijn (veelal gepaard met koorts). Eupatorium perfoliatum wordt bereid uit de verse, bovengrondse delen van waterhennep.

Cetraria islandica
Cetraria islandica, IJslands mos, staat in de homeopatie bekend om zijn slijmoplossende, kalmerende en antibiotische eigenschappen. Cetraria islandica wordt bereid uit de gedroogde thallus (meercellig plantenlichaam) van het IJslands mos.

Vincetoxicum officinalis
Vincetoxicum officinalis, witte engbloem, wordt in de homeopathie toegepast ter ondersteuning van de genezing bij de meeste virale aandoeningen, zoals griep en verkoudheid. Vincetoxicum officinalis wordt bereid uit de verse bladeren van de plant.

Drosera rotundifolia
Drosera rotundifolia, ronde zonnedauw, staat in de homeopathie bekend om haar krampopheffende eigenschappen. Het wordt in de homeopathische geneeskunde toegepast ter bevordering van het ophoesten van slijm, en werkt bacteriestatisch (bacterieremmend). Drosera rotundifolia wordt bereid uit de verse, bloeiende plant met wortels.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

A. Vogel Cinuforce neusspray 20 ml.

​Bevat o.a. Luffa operculata en Cinnabaris

A. Vogel Cinuforce neusspray forte

​Bevat een hypertone zoutoplossing met een zoutgehalte van 2,2%

A. Vogel Cinuforce tabletten 80st.

Bevat o.a. Luffa operculata en Cinnabaris

A. Vogel Echinaforce druppels 50 ml

Bevat Echinacea purpurea

Heel Engystol tabletten 50st.

Bevat o.a. Vincetoxicum officinale

Heel Euphorbium Compositum spray

Bevat o.a. Luffa operculata

Holland Pharma Bronchilite

Bevat o.a. Drosera rotundifolia

Holland Pharma Echilite

Bevat o.a. Eupatorium perfoliatum

Holland Pharma Febrilite

Bevat o.a. Echinacea purpurea

Holland Pharma Lergilite

Bevat o.a. Luffa operculata

HomeØcare Allerlo

Bevat o.a. Luffa operculata

HomeØcare Neusspray

Bevat o.a. Luffa operculata

HomeØcare Revito

Bevat o.a. Eupatorium perfoliatum, Aconitum napellus en Echinacea purpurea

Pflüger A-Bomin

Bevat o.a. Drosera rotundifolia en Thymus Vulgaris

VSM Kind Nisykind neusspray

Bevat o.a. Luffa operculata

VSM Kind Nisykind tabletten

Bevat o.a. Eupatorium perfoliatum

VSM Nisyleen Druppels

Bevat o.a. Eupatorium perfoliatum

VSM Nisyleen neusspray

Bevat o.a. Luffa operculata

VSM Nisyleen tabletten 40st.

Bevat o.a. Eupatorium perfoliatum

Weleda Infludo druppels

Bevat o.a. Eupatorium perfoliatum

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.