Informatie over tandvleesontsteking

Tandvleesontsteking (gingivitis) is een ontsteking van het tandvlees die ontstaat door een ophoping van plaque op de tanden en het tandvlees. Het tandvlees is rood, wat gezwollen en kan gevoelig zijn bij aanraken. Bij het tandenpoetsen kan het snel gaan bloeden. Als je niets aan de ontsteking doet kan hij overgaan in een ernstigere vorm, parodontitis. De ontsteking slaat dan door naar het kaakbot, waardoor je tanden en kiezen steeds losser in het kaakbot gaan zitten.
De oorzaak van tandvleesontsteking is niet altijd duidelijk. Een verminderde weerstand kan een rol spelen, maar ook slecht of weinig poetsen, stress of roken. Als je zwanger bent of diabetes mellitus hebt, heb je ook een verhoogde kans op tandvleesontsteking.

Tips

Om een tandvleesontsteking te bestrijden moet je in ieder geval zorgen voor een goede mondhygiëne: goed en regelmatig poetsen (ook de tong) en eventueel flossen of tandenstokers gebruiken. Er zijn tandpasta’s en mondwaters te koop die bacteriën doden. Zorg voor een goede weerstand door gezond te eten en te leven.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Salvia Officinalis
Salvia Officinalis, salie, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel als ontstekingsremmer voor mond- en keelholte. In de homeopathische literatuur staat Salvia officinalis bekend vanwege zijn bacterie-, schimmel- en virusinfectieremmende eigenschappen. Salvia Officinalis wordt bereid uit de gedroogde bladeren of bloeiende plant door stoomdestillatie.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Beschikbare middelen voor tandvleesontsteking

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde content