Informatie over spierpijn

Als je flink hebt gesport, of ongewone bewegingen hebt gemaakt die je niet gewend bent, weet je al dat het er aan zit te komen: spierpijn.

Spieren hebben veel zuurstof nodig om de voedingsstoffen in de spiercellen te kunnen verbranden. Zo komt de energie vrij om te kunnen bewegen. Bij de verbranding komen ook afvalstoffen zoals melkzuur vrij. Als de verbranding van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen niet voldoende plaatsvinden, ontstaat er een ophoping van melkzuur en ervaar je spierpijn.

Je kunt ook spierpijn krijgen van griep, een verkeerde houding, koude tocht (bijvoorbeeld een stijve nek) of een plotselinge verkeerde beweging (verrekte spier).

Tips

Je kunt spierpijn al voor een groot deel voorkomen door vóór het sporten een goede warming-up te doen. Met oefeningen, rekken en strekken verbeter je de doorbloeding en warm je je spieren alvast op voor de zwaardere inspanningen die gaan komen.
Heb je eenmaal spierpijn, dan is het belangrijk de bloedsomloop te stimuleren, waardoor de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dat kun je doen door o.a. massage, een warme douche of een warm bad, een infraroodlamp of een spierbalsem.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Arnica montana
Arnica montana, valkruid, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel en heeft een vaatverwijdende werking. Daarnaast kan Arnica montana worden toegepast ter verbetering van de doorbloeding en bij opkomende zwellingen en blauwe plekken. Arnica mag nooit uitwendig toegepast worden op open wonden. Arnica montana wordt bereid uit de gedroogde wortelstok van valkruid.

Symphytum officinale
Symphytum officinale, smeerwortel, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel en heeft heeft wondhelende, slijmvormende en adstringerende eigenschappen. Het in de plant aanwezige allantoïne prikkelt beschadigd weefsel tot het vormen van nieuw granulatieweefsel en stimuleert ook de celdeling. Symphytum officinale wordt bereid uit de verse, voor het begin van de bloei verzamelde wortel van de smeerwortel.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.