Spring naar content

Rusteloze benen

Zoek op gezondheidsklacht.

Rusteloze benen

Rusteloze benen, ook wel restless legs syndroom genoemd, is een vervelend gevoel in de benen waar ongeveer 1 op de 10 mensen in meer of mindere mate last van hebben. Je ervaart een onaangenaam, kriebelig, tintelend maar bovenal onrustig gevoel in je benen, dat alleen verdwijnt als je je benen beweegt. Dit doet zich vooral ‘s avonds en ‘s nachts voor, waardoor het ten koste kan gaan van de nachtrust.
Het is een kwaal die vooral bij oudere mensen voorkomt. Vanaf je 45e kun je er last van krijgen, en bij vrouwen komt het vaker voor dan bij mannen. Vaak speelt erfelijkheid een rol, maar ook het gebruik van bepaalde medicijnen kan invloed hebben. Ook zwangere vrouwen kunnen last hebben van rusteloze benen.

Tips

Er zijn veel tips hoe je rusteloze benen kunt voorkomen. Veel beweging (wandelen, fietsen, zwemmen), geen hakken dragen, de benen wat hoger leggen wanneer mogelijk, en koude en/of warme voetbaden nemen. Of ze ook daadwerkelijk helpen, verschilt van persoon tot persoon.

Dit is geen zelfzorgindicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Lees meer over het Restless Legs-syndroom

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.