Spring naar content

Psychische klachten – Psychologische klachten – Psychiatrische klachten

Zoek op gezondheidsklacht.

Psychische klachten – Psychologische klachten – Psychiatrische klachten

Bijna iedereen ervaart in zijn leven wel eens psychische klachten. De omstandigheden waarin we opgroeien en de ervaringen die we opdoen tijdens ons leven kunnen soms heel ingrijpend zijn en aanleiding geven tot klachten die door iedereen persoonlijk weer anders ervaren worden.
De klachten kunnen variëren van relatief lichte, tijdelijke klachten tot zware klachten die veel impact hebben op het dagelijks functioneren.

Psychische klachten kunnen naar ernst worden onderverdeeld in:

  • psychologische problemen: dit zijn problemen die horen bij het dagelijkse leven, ze zijn tijdelijk van aard en behoeven meestal geen professionele psychische hulp. Als ze ernstig zijn en/of lang duren, kan dat leiden tot psychische problemen.
  • psychische problemen: deze problemen horen bij het leven, zijn omkeerbaar; zijn vaak hevig en/of langdurig zodat ze het normale leven verstoren. Een behandeling door een klinische psycholoog (psychotherapeut of mental coach) is vaak nodig (bijvoorbeeld bij angsten, depressies, relatieproblemen).
  • psychiatrische klachten (ernstige psychische stoornissen): deze klachten maken ernstige inbreuk op het eigen leven en/of dat van anderen; zijn vaak onomkeerbaar, behandeling door een psychiater (medische specialist) is noodzakelijk (bijvoorbeeld schizofrenie, psychotische klachten, borderline). Vaak hebben mensen met een stoornis meer baat bij medicijnen, of medicijnen in combinatie met psychotherapie.

Dit is geen zelfzorgindicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige. Bij ernstige klachten is het altijd raadzaam om een medisch deskundige in te schakelen.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.