Spring naar content

Oorpijn – Oorontsteking – Loopoor

Zoek op gezondheidsklacht.

Oorpijn – Oorontsteking – Loopoor

Oorpijn kan, vooral bij kinderen, heel vervelend zijn. Je kunt het voelen als een scherpe, stekende, zeurende of kloppende pijn in één of in beide oren. Kinderen kunnen er huilerig, hangerig en koortsig van zijn.

Vaak wordt de oorpijn veroorzaakt door een middenoorontsteking. Die begint meestal met een verkoudheid. Door het opzwellen van de slijmvliezen slipt de verbinding tussen de neus- en keelholte en het middenoor dicht. Zo kunnen virussen en bacteriën ongehinderd hun gang gaan en ontstaat er een ontsteking. De vochtophoping en druk die hierbij op je trommelvlies ontstaat, veroorzaakt de oorpijn. Als de druk van het vocht in het middenoor te groot wordt, kan het trommelvlies breken, waarna het vocht via het scheurtje in het trommelvlies en de uitwendige gehoorgang het oor verlaat (het zogenaamde ‘loopoor’). De oorpijn neemt dan meestal snel af.

Bij volwassenen is er bij oorpijn vaak sprake van een ontsteking van de uitwendige gehoorgang, veroorzaakt door een bacterie of schimmel (bijvoorbeeld door zwemmen in vervuild water of door ophoping van oorsmeer diep in de gehoorgang). Deze ontsteking geneest meestal vanzelf binnen drie weken.

Dit is geen zelfzorgindicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.